33.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Piloții ucraineni au lovit șantierul naval din Kerci. Au distrus o navă cu rachete Kalibr

Piloții ucraineni au lovit șantierul naval din Kerci. Au distrus o navă cu rachete Kalibr. Piloții Forțelor Aeriene ale Ucrainei au lansat lovituri de succes asupra Kerciului, avariind una dintre cele mai moderne nave ale Flotei Mării Negre a Federației Ruse.

Piloții ucraineni au lovit șantierul naval din Kerci. Au distrus o navă cu rachete Kalibr, Askold, construită și lansată în urmă cu doi ani.

Imaginile Planet Labs din 5 noiembrie arată distrugerile produse la șantierul naval din Kerci și o navă militară rusă avariată.

Piloții ucraineni au lovit șantierul naval din Kerci. Au distrus o navă cu rachete Kalibr

„Am informații că în Kerci era o singură navă în momentul exploziei, capabilă să transporte rachete din clasa Kalibr, și anume Askold, la 4 noiembrie”, a declarat Andri Rijenko, căpitan clasa I, Rezerva Marinei Ucrainene, potrivit pravda.com.ua.

„Cred că această navă de război era deja la dană și era în curs de renovare, deoarece trebuia să fie repusă în funcțiune în decembrie. Încă plutește, dar vârful navei este vizibil deteriorat.”

Oficialul a adăugat că Askold este o navă de tip Karakurt 22800 capabilă să transporte până la 8 rachete Kalibr.

Distrugerea unei astfel de nave, spune Rijenko, este esențială pentru securitatea Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării a recunoscut că o navă de război a Flotei ruse de la Marea Neagră, andocata la un șantier naval din Kerci, a fost „avariată”.

Related posts

EXCLUSIV! ADEVĂRUL DESPRE EMIL BOC: câte spitale a închis cât a fost la guvernare. Şi câte a făcut Ponta la loc

Asaftei Bogdan

Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale Rusiei, distruse una câte una

econtext

Armata israeliană așteaptă o „decizie politică” pentru a începe ofensivă terestră în Fâșia Gaza

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix