28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Piloții ucraineni zboară deja cu F-16 în Danemarca, coșmarul trupelor ruse invadatoare

Piloții ucraineni zboară deja cu F-16 în Danemarca, coșmarul trupelor ruse invadatoare. Unii piloți ucraineni sunt deja în curs de pregătire de zbor cu avioane de luptă F-16 în Danemarca, a raportat Iuri Ignat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene.

Piloții ucraineni zboară deja cu F-16 în Danemarca, coșmarul trupelor ruse invadatoare. Aceste zboruri sunt efectuate pe aeronave cu două locuri, cu instructori.

Potrivit lui Ignat, înainte de a intra în cabina F-16, piloții ucraineni au zburat cu avioane cu motoare ușoare, ceea ce i-a ajutat să treacă mai ușor la un nou tip de avion de luptă.

Piloții ucraineni zboară deja cu F-16 în Danemarca, coșmarul trupelor ruse invadatoare

„Acum, există deja zboruri cu un instructor. În fiecare zi, numărul piloților ucraineni care sunt pregătiți și îndeplinesc sarcinile stabilite de instructor crește”, a relatat Ignat.

Următoarea etapă a pregătirii ucrainene va include trecerea la zboruri independente.

„Și apoi, în consecință, zborurile de luptă, pentru a învăța să lupte cu această aeronavă”, a explicat Ignat, potrivit mil.in.ua.

Danemarca împreună cu Olanda conduc o coaliție de țări care formează piloți și personal militar ucraineni și s-au angajat să furnizeze Ucrainei avioane de luptă F-16 gratuit.

Avioanele F-16 sunt esențiale în războiul din Ucraina, mai ales în această perioadă, când ploile abundente împiedică ofensiva și trupele se împotmolesc.

În august, opt piloți ucraineni au început antrenamentele pe aeronave de luptă F-16 în Danemarca.

Antrenamentul are loc la baza aeriană din Skrydstrup, unde este staționată aripa de luptă a Forțelor Aeriene Daneze, formată din escadrilele 727 și 730.

65 de militari vor fi instruiți în întreținerea avioanelor.

Danemarca va furniza Ucrainei 19 avioane de luptă F-16. Nu este încă anunțat care versiuni ale aeronavei vor fi transferate. Primele aeronave de luptă daneze sunt așteptate să sosească în Ucraina în primul trimestru al anului 2024.

Related posts

Generalul Mark Milley: urmează lupte sângeroase în Ucraina

econtext

STRAINII AU MILIARDE de euro in bancile din Romania. VEZI in ce judete si-au plasat grosul banilor

Asaftei Bogdan

Putin schimbă viteza și avertizează! „Arme de ultimă generație…”

Nemeșan Iulian

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix