28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Ploaie de rachete HIMARS. Rușii, surprinși de ucraineni pe o plajă

Cel puţin 200 de militari ruşi care se recuperau pe o insulă din Marea Neagră din apropierea regiunii Herson au fost ucişi în urma unui atac cu rachete HIMARS.

Ucişi în timp ce se recuperau

Ucraina a publicat imagini cu un atac HIMARS asupra rușilor adunați în aer liber pe o plajă de pe insula Gearîlgaci, controlată de armata rusă, spunând că a eliminat 200 de soldați. În imaginile video surprinse cu o dronă înainte de explozie se văd soldaţi care se odihnesc sau fac exerciţii fizice pe plajă.

Camera de pe dronă a surprins momentul când o rachetă HIMARS loveşte un grup de soldaţi care se odihneau la umbra copacilor, iar în imagini apar şi camioane care sar în aer.

Cu două zile în urmă, Ucraina a declarat că a provocat 200 de victime pe insula Gearîlgaci, despre care se spune că ar fi un teren de antrenament, în urma unui atac cu succes cu rachete HIMARS.

Centrul Național de Rezistență din Ucraina a scris pe Facebook că atacul de precizie a avut succes datorită informațiilor furnizate de sursele locale.

Postul de știri ucrainean Euromaidan Press a raportat că atacul a fost efectuat pe insula Gearîlgaci, un banc de nisip subțire care se întinde pe 26 de mile în Marea Neagră.

Lagărele rusești de pe Gearîlgaci se află la mai mult de 50 de mile de linia de contact, a informat Euromaidan Press. Postul a raportat că „au fost pierduți până la 200 de soldați ruși”, deși nu este clar câți au murit sau au fost răniți.

Insula Gearâlgaci, folosită de ruşi pentru recuperarea militarilor

Pe 23 iulie, Institututl de studiere a războiului (ISW) a scris că forțele ruse au „înființat recent terenuri de antrenament pe insula Gearîlgaci”. Unitățile active retrase din primele linii din Herson au fost trimise în aceste tabere pentru a se recupera, a adăugat ISW.

Videoclipul loviturii HIMARS din Ucraina vine la mai puțin de o lună după ce atât un oficial ucrainean, cât și un blogger militar rus au raportat că o unitate rusă a fost lovită de HIMARS după ce i s-a spus să stea pe loc două ore și să aștepte discursul unui comandant.

HIMARS sunt lansatoare de rachete de precizie cu rază lungă de acțiune date Ucrainei de Washington. Au o rază de acțiune efectivă de aproximativ 50 de mile. Centrul Național de Rezistență și Ministerul Apărării al Rusiei nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii trimise în afara programului obișnuit de lucru.

Related posts

Antonescu, Boc si Ponta au impreuna o avere de 1 milion de euro. Vezi ce avere are fiecare

Asaftei Bogdan

China acuză Statele Unite că încearcă să creeze un NATO asiatic

econtext

Ucraina, un nou atac în Crimeea. Zeci de militari ruși au murit

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix