28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Poliția de frontieră poloneză arestează un dezertor rus

Dezertorul rus a fost reținut de poliția de frontieră poloneză în zona de graniță din nord-estul Poloniei la granița cu Belarusul, conform Le Libre Belgique.

Poliția de frontieră spune că e un bărbat de 41 de ani

Poliția de frontieră poloneză a arestat un dezertor al armatei ruse care a trecut ilegal în Polonia din Belarus, un aliat apropiat al Moscovei, au declarat miercuri polițiștii de frontieră.

„Am arestat un dezertor din Rusia. Avea actele militare asupra lui”, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a poliției de frontieră, Katarzyna Zdanowicz.

poliția de frontieră

„Este un bărbat de 41 de ani care a trecut ilegal granița din Belarus în Polonia, în nord-estul Poloniei”, a adăugat ea fără a oferi alte detalii.

Moscova și Minskul sunt parteneri foarte apropiați

Potrivit presei poloneze, bărbatul era îmbrăcat în civil și nu purta nicio armă.

Dna Zdanowicz nu a putut spune dacă acesta a fost primul caz de acest gen de la începutul agresiunii ruse în Ucraina în 2022.

Belarus și Rusia sunt membre ale unei alianțe militare care reunește mai multe țări din fosta Uniune Sovietică.

Moscova și Minskul sunt parteneri foarte apropiați în materie de apărare, iar Alexandr Lukașenko a permis forțelor ruse să atace Ucraina de pe teritoriul său în februarie 2022, în timp ce zeci de mii de soldaţi ruşi erau staționaţi în țara sa.

Poliția de frontieră: multe tentative de trecere ilegală

În direcția opusă, luni, un judecător de la Curtea Administrației Regionale din Varșovia a cerut azil în Belarus, țară care întreține relații tensionate cu Varșovia.

Varșovia a deschis de atunci o anchetă pentru spionaj, deoarece judecătorul Tomasz Szmydt a avut acces la informații „clasificate” în Polonia.

Polițiștii de frontieră polonezi au raportat recent aproximativ o sută de încercări zilnice de a trece ilegal granița cu Belarus spre Polonia, dar în principal de către cetățeni din țări din Orientul Mijlociu, Africa și Asia. (Traducere Rador)

Related posts

Delir în Rusia. „Polonia dispare în 15 minute doar cu o salvă nucleară. Atenție, europeni!”

econtext

Șefii Hamas sunt în Moscova. Rusia a confirmat informația

econtext

Scandal major provocat de pensiile speciale! Semnale de ultim moment de la Bruxelles!

Nemeșan Iulian

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix