19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Politician român, condamnat pentru o alcoolemie record la volan. Decizia este definitivă

Judecătoria Sectorului 2 a dispus condamnarea unui politician de la PMP și, ulterior PNL, pentru conducerea unui autoturism cu o alcoolemie record. În apel, Curtea de Apel București s-a arătat mai idulgentă și a modificat sentința.

Politician român, condamnat pentru o alcoolemie record la volan

Politician român, condamnat pentru o alcoolemie record la volan. Sergiu Diacomatu a fost depustat de polițiștii din București, conducând un autoturism cu o alcoolemie foarte mare, aproape de coma alcoolică.

În sentința de condamnare de la Judecătoria Sectorului 2, Diacomatu este acuzat că a condus cu o alcoolemie de 2.20 grame alcool pur în sânge.

”În actul de sesizare s-a reţinut că, în data de 26.11.2021, în jurul orelor 22:20, inculpatul a condus autoturismul marca *** de culoare negru cu numărul de înmatriculare *** pe str. ***, nr. 101 din ***, Sector 2, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, iar în urma prelevării de mostre biologice la Institutul Național de Medicină Legală ,,Mina Minovici” București, din aceeași dată, a rezultat cantitatea de 2,20 g‰ alcool pur în sânge, prima probă, recoltată la ora 2330 și cantitatea de 2,01 g‰ alcool pur în sânge, la cea de-a doua probă recoltată la ora 00.30”.

A beneficiat de clemență

La instanța de fond, la primul termen de judecată, Diacomatu a recunoscut acuzațiile care i-au fost aduse de procurori și a cerut că soluționarea dosarului să se facă în procedură simplificată, doar în baza probelor de la dosar.

Judecătoria Sectorului 2 l-a condamnat la un an și trei luni de închisoare cu suspendare, având în vedere circumstanțele personale ale acestuia.

”În ceea ce privește circumstanțele personale ale inculpatului privind nivelul de educaţie, vârsta, situaţia familială şi socială, educația, instanța reține că inculpatul este cetățean român, are 42 de ani, are doi copii în întreținere, are studii superioare, este de profesie consilier juridic și este integrat social. În ceea ce privește conduita procesuală, instanța reține că inculpatul a avut o atitudine relativ sinceră în timpul urmării penale, recunoscând săvârşirea infracţiunii. Relativ la antecedența infracțională, instanța reține că, potrivit fișei de cazier judiciar, inculpatul nu este cunoscut cu antecedente penale”.

Politician român, condamnat pentru o alcoolemie record la volan

Condamnat în dosarul de corupție de la ANRP

În 2014, procurorii l-au cercetat pe Diacomatu în dosarul privind corupția de la Agenția Națională de Restituire a Proprietăților. El a făcut parte dintr-o comisie care a decis restituirea unui teren de 13 hectare, în zona Plumbuita, către omul de afaceri Stelian Gheorghe.

Dosarul lui Diacomatu s-a judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a fost condamnat la faza de fond, în 2018, la șapte ani și șase luni de închisoare. Ulterior, la apel, în 2022, ICCJ a constatat prescrierea faptelor penale comise de Diacomatu.

El a a fost membru al Partidului Mișcarea Populară, după care a trecut la PNL, ocupând o vreme funcția de președinte interimat la organizația PNL Sector 1.

Related posts

Manifestație în Piața Victoriei, la cinci ani de la violențe de la protestul din 10 august 2018: „Judecați, nu tergiversați!”

econtext

Marți, 17 octombrie 2023, la Depoul Dudești din București a avut loc „expoziția” de tramvaie

econtext

În Sectorul 5 a fost amenajată o nouă promenadă, pe Calea Rahovei

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix