10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Pregătirea piloților ucraineni și ai NATO pe F-16 începe în România. Europa de Est, protejată

Pregătirea piloților ucraineni pe F-16 începe în România. Centrul European de Instruire F-16 din Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniță” din Fetești va fi inaugurat printr-o ceremonie oficială.

Pregătirea piloților ucraineni pe F-16 începe în România. Centrul va deveni un hub internațional pentru pregătirea piloților de F-16 și va contribui la creșterea interoperabilității între aliați.

Acesta va antrena piloți români, precum și piloți din statele aliate și partenere, inclusiv din Ucraina, potrivit pravda.com.ua.

Pregătirea piloților ucraineni și ai NATO pe F-16 începe în România

Acordul de cooperare prevedea că Ministerul Român al Apărării va asigura o bază aeriană pentru exerciții, Olanda va furniza aeronave F-16, iar Lockheed Martin va asigura instructori și întreținere.

Este de aşteptat ca pregătirea piloţilor ucraineni la centrul de pregătire din Feteşti să dureze aproximativ jumătate de an.

Ministerul olandez al Apărării a declarat că cinci avioane olandeze de luptă F-16 au aterizat la Centrul european de instruire F-16 (EFTC) din România.

Un total de 18 avioane de luptă pe care Olanda s-a angajat să le asigure pentru pregătirea piloților ucraineni vor fi trimise în România înainte de Anul Nou.

EFTC va contribui la crearea unor standarde operaționale comune și la întărirea capacității Alianței Nord-Atlantice de a face față provocărilor complexe din regiunea Mării Negre și din Europa de Est.

Și piloți români vor fi antrenați, Armata României urmând să primească 32 de aeronave F-16, achiziționate recent din Norvegia.

Related posts

Pescobar a rămas fără restauratul din Snagov. Taverna Racilor a ars în întregime

econtext

Instanța Supremă atacă la CCR legea prin care sunt majorate pedepsele pentru condamnații fugari

econtext

TOPUL PRIMARILOR REALESI! Cati primari au fost realesi, dar si cati pierdeau daca erau doua tururi de scrutin. Boc, Stefan, Lungu si Scripcaru au pierdut peste 25% din voturi in patru ani!

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More