18.4 C
București
15 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Premieră: Se ia lumina în toată Ucraina! Ce crede Putin că va fi ”inevitabil”

Operatorul ucrainean Ukrenergo a avertizat luni că întreruperi de electricitate în regim de urgenţă vor trebui aplicate în toată Ucraina, în timp ce ţara încearcă să facă faţă consecinţelor noilor bombardamente ruseşti, relatează AFP.

„Din cauza consecinţelor bombardamentelor, pentru a menţine echilibrul între producţia şi consumul de electricitate, un sistem de întreruperi de urgenţă va fi instituit în toate regiunile Ucrainei. Electricitatea va fi furnizată cu prioritate infrastructurilor esenţiale”, a anunţat Ukrenergo pe Telegram.

„Situaţia este dificilă, dar sub control”, a adăugat compania, în timp ce forţele Kievului au anunţat că ar fi distrus peste 60 din cele circa 70 de rachete lansate de armata rusă.

Totuşi, „unele centrale electrice nu vor putea funcţiona la capacitatea deplină un anumit timp”, potrivit operatorului. „Combinat cu îngheţurile care se vor intensifica în următoarele 24 de ore, aceasta va duce la un deficit de electricitate în sistem”.

Reparaţii de urgenţă sunt în curs, potrivit Ukrenergo.

Armata rusă a recunoscut „o lovitură masivă efectuată cu arme înaltă precizie” luni în jurul orei 12:00 GMT, care a vizat obiective militare ucrainene şi infrastructuri energetice legate de forţele ucrainene, potrivit AFP.

După ce a suferit umilitoare înfrângeri în conflictul care a devenit cel mai grav în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial, Rusia a început să lovească infrastructurile energetice ucrainene în octombrie, provocând vaste întreruperi de curent.

Preşedintele rus Vladimir Puti a afirmat vineri că atacurile ruseşti împotriva infrastructurilor ucrainene sunt „inevitabile”.

Related posts

Prognoza meteo, 11 decembrie. Regiunile în care se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi

econtext

UE și NATO, din care fac parte România, ar putea trimite trupe în Ucraina. Ce lider a spus asta?

econtext

ANM, anunță ninsori și în luna aprilie. Cum va fi vremea de 1 Mai și Paște

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More