21.1 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Prețurile la țigări vor crește din nou. Cât va costa un pachet începând din 8 aprilie 2024

Începutul lunii aprilie vine cu o veste neplăcută pentru fumători: prețurile la țigări vor crește din nou. Începând cu data de 8 aprilie, se va aplica o majorare semnificativă, afectând buzunarele celor care fumează în mod regulat

Prețurile la țigări vor crește din nou. Este a doua creștere a prețului în anul 2024, conform informațiilor furnizate de Economedia.

British American Tobacco, unul dintre cei mai importanți producători de țigări din piață, va implementa o majorare de 1 leu pentru fiecare pachet de țigări. Această schimbare va afecta direct prețurile mai multor branduri populare, punând o presiune financiară suplimentară asupra consumatorilor.

Această majorare vine după alte creșteri de prețuri efectuate de British American Tobacco în ultimul an. De exemplu, în ianuarie 2024, prețurile au crescut cu 1 leu pe pachet, iar acum se va aplica o nouă creștere de 1 leu.

Astfel, începând cu 8 aprilie, prețurile pentru branduri precum Pall Mall vor ajunge la 26,5 lei, în timp ce Kent Blue va costa 27,55 lei. Alte branduri, cum ar fi Rothmans Blue, Vogue și Viceroy Red, vor avea și ele ajustări de prețuri, variind între 26 și 28,5 lei.

În total, într-un interval de mai puțin de un an și jumătate, prețul țigărilor a crescut cu 4 lei pe pachet. Cu British American Tobacco controlând aproximativ 50% din piața locală a țigărilor şi cu schimbările de prețuri pe care le implementează au un impact semnificativ asupra consumatorilor.

Deși alți mari producători de pe piață, cum ar fi JTI și Philip Morris, nu au anunțat încă majorări de prețuri, se așteaptă ca aceștia să urmeze exemplul liderului de piață în curând. Astfel, consumatorii ar putea fi supuși unei creșteri generale a costurilor în viitorul apropiat.

Related posts

Cum arată Antonia în costum de baie, după ce a spus că a luat câteva kilograme în plus. Imaginile par să-i contrazică afirmațiile

econtext

Alina Gorghiu, date halucinante despre consumul de droguri: Milioane de consumatori în România

econtext

Românii nu vor serviciu militar voluntar: „Suntem în NATO. Avem o armată profesionistă”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix