33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Prima escadrilă ucraineană F-16, gata să nimicească pozițiile rusești. Când intră în luptă?

Prima escadrilă ucraineană F-16, gata să nimicească pozițiile rusești. Când intră în luptă? 12 piloți ucraineni vor fi pregătiți să piloteze avioane de luptă F-16 în condiții de luptă încă din această vara.

O escadrilă de piloți de F-16, gata antrenați pentru misiuni de luptă, vor ar putea intra în război contra Rusiei în luna iulie 2024, după 10 luni de pregătire în Danemarca, Marea Britanie și Statele Unite.

Prima escadrilă ucraineană F-16, gata să nimicească pozițiile rusești. Când intră în luptă?

Totuși există un impediment major pentru Kiev, întrucât până la întoarcerea piloților în Ucraina, doar șase F-16 vor fi livrate din cele aproximativ 45 de avioane de luptă promise de aliații europeni.

Publicația americană The New York Times scrie că avioanele de luptă și piloții instructori îi așteaptă în prezent pe piloții ucraineni la noul centru de pregătire de la baza aeriană de la Fetești, care ar trebui să joace un rol crucial în pregătirea ucrainenilor.

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioane occidentale moderne este „fulgerător de rapid”, comprimând ani de pregătire la câteva luni.

Limba engleză, una dintre „blocajele” piloților ucraineni care învață „tainele” F-16

Cu toate acestea, procesul avansează mai lent decât sperau Ucraina și aliații săi, deoarece piloții au trebuit să învețe foarte bine limba engleză și practicile militare occidentale pentru a folosi eficient F-16.

Publicația amintește că antrenamentul piloților ucraineni a început în luna august a anului trecut la o bază aeriană din sudul Danemarcei, dar „abilitățile lor lingvistice și cunoștințele despre tehnologiile de zbor occidentale au încetinit procesul”.

Potrivit oficialilor danezi, piloții ucraineni au început pregătirea pentru zboruri abia în ianuarie 2024.

Danemarca, Olanda, Norvegia și Belgia s-au angajat să trimită aproximativ 45 de aeronave în Ucraina, ceea ce este suficient pentru trei escadrile mici. Danemarca va trimite primele 6 avioane la sfârșitul primăverii, iar alte 13 vor sosi până la sfârșitul anului și în 2025, potrivit The New York Times.

Alte țări nu au stabilit încă data de livrare a F-16-urilor lor. Ministerul Apărării din Olanda, care a promis că va furniza 24 de avioane de luptă, a declarat că le va păstra până când Ucraina va fi pregătită să le primească.

Există, de asemenea, o nevoie de personal de întreținere a avioanelor de vânătoare. În prezent, aproximativ 50 de tehnicieni ucraineni sunt instruiți în Danemarca pentru a susține și repara aeronavele, precum și pentru a lucra cu kituri de armament.

Avioanele F-16 sunt atât de complexe încât necesită de obicei între 8 și 14 persoane pentru a le întreține pe fiecare.

Oficialii au declarat că antreprenorii occidentali din domeniul apărării vor trebui să escorteze avioanele în Ucraina și să rămână cu ele până când vor exista suficiente echipaje ucrainene pentru a le întreține în mod corespunzător, un proces care ar putea dura ani de zile.

Related posts

PONTA, MAI RAU DECAT BOC? TOPUL noilor taxe introduse de guvernul Ponta. VEZI cu cat vor fi impozitate casa, masina, berea, pamantul, gazele, sanatatea

Asaftei Bogdan

UE: Facebook și Instagram colectează date masiv și ilegal

econtext

Un tren rusesc a fost aruncat misterios în aer în ziua când Putin a reluat atacul asupra Kievului

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix