28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Prima reacție a lui Marcel Ciolacu după declarațiile despre moldoveni: A fost o glumă / Mama era din Tecuci

După ce a stârnit un val de critici, inclusiv apeluri la demisie, cu o declarație făcută joi la Timișoara în care invoca faptul că județul Buzău nu e Moldova și cerea oamenilor „să nu mai jignească” cu această afirmație, Marcel Ciolacu spune că a fost vorba de o glumă.

Premierul Marcel Ciolacu a ieșit cu un mesaj postat pe pagina sa de Facebook spunând că nu a vrut să îi jignească pe moldoveni, că mama lui este din Tecuci și că îi iubește pe toți românii la fel.

„Înainte de orice sunt român. Îmi iubesc țara și cred în Dumnezeu. Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean. Mama era din Tecuci. Deci departe de mine sa jignesc pe cineva. Văd ca s-a interpretat o glumǎ pe care am făcut-o în Timișoara și unii încearcă să o speculeze politic. Nu a fost nimic peiorativ. Dacă cineva s-a simțit jignit îmi cer scuze, nu asta mi-am dorit”, a scris Ciolacu.

Premierul susține că respectul său pentru Moldova se vede în „proiectele mari de infrastructură pe care le facem aici în ultimii ani, tocmai pentru a recupera decalajale față de celelalte regiuni ale țării. Jignirea adevărată este când propui candidați precum un hoț de tablă și un primar penal dintr-un grup infracțional organizat și te aștepți ca oamenii să îi voteze”.

Ciolacu încheie spunând că mereu a simțit multă căldură atunci când a fost în Moldova și că va reveni de fiecare dată cu același respect și prețuire.

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu

„Pentru jigniri la adresa locuitorilor regiunii Moldova, premierul Marcel Ciolacu trebuie să demisioneze!”, este solicitarea fermă făcută vineri, 26 aprilie, de către Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, o asociație civică din Iași care militează ca autoritățile să aloce fonduri și să întocmească politici pentru dezvoltarea regiunii.

Solicitarea vine după ce premierul a făcut joi o declarație la Timișoara în care invoca faptul că județul Buzău nu e Moldova și cere oamenilor „să nu mai jignească” cu această afirmație.

„Asta e, a venit bănățeanul de Grindeanu să facă Autostradă în Moldova. Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți. Dar a venit și un buzoian care totuși împreună cu domnul Grindeanu și restul colegilor din guvern am început să aducem timișorenilor ce e corect să aducem”, a spus Marcel Ciolacu răspunzând unei întrebări puse de un jurnalist.

Asociația civică cere premierului să iasă public să clarifice ce „jignire personală ar fi fost vorba dacă Buzăul era în Moldova”.

„Este limpede că substratul afirmației este în primul rând jignitor pentru întreaga populație a regiunii Moldova, de care domnul prim-ministru găsește de cuviință să se delimiteze într-un mod disprețuitor, gest cu adevărat unic în politica românească la nivel de vârf până la acest moment”, continuă asociația.

În final, Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei subliniază că afirmația este una gravă care-l descalifică, iar prin „asemenea afirmații iresponsabile cu trimitere la cetățenii din regiunea Moldovei, domnul Marcel Ciolacu nu mai poate ocupa funcția de prim-ministru al României”.

Declarația lui Marcel Ciolacu, la minutul 27:20 din clipul video de mai jos:

Și primarul Bacăului, Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, îl critică dur pe pagina sa de Facebook pe Marcel Ciolacu.

„Să-ți fie rușine, Marcel Ciolacu! Tu și PSD-ul ați considerat mereu Moldova o regiune de mâna a doua. Ați luat bogăția produsă de noi și ați împărțit-o în sediul din Kiseleff la mafioții care s-au nimerit în jurul mesei. Ați făcut tot posibilul să nu dezvoltați Moldova. Ați crezut că o să ne țineți mereu în sărăcie, cu mâna întinsă la pomenile voastre”, a scris Viziteu.

Related posts

Săptămna trecută a fost finalizată modernizarea Parcului Eroilor Sanitari din Sectorul 5 al Capitalei

econtext

Eduard-Valentin Stroe este noul director general al Poliției Locale București

econtext

Ce se întâmplă cu relația lui Dorian Popa? De ce nu se mai afișează acesta cu Claudia Iosif, iubita lui?

Axinte Dan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix