10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Primăria Sectorului 2 a anunțat că își dorește să reîntregească Parcul Circului

Primăria Sectorului 2 a anunțat intenția sa de a reîntregi Parcul Circului prin exproprierea unui teren de aproape un hectar. Asemenea demersuri vor fi inițiate și pentru recuperarea și valorificarea altor zone importante din oraș. Conform Buletin de București, Primăria Sectorului 2 a început procedurile pentru recuperarea și valorificarea mai multor terenuri din zone cheie ale Capitalei, care vor fi transformate ulterior în grădini urbane.

Au fost demarate acțiunile pentru exproprierea terenului situat la adresa strada Dinu Vintilă nr. 12, cu o suprafață de 9.126 mp (0,9 hectare). Acest teren a făcut parte din Parcul Circului și a găzduit fosta menajerie a Circului de Stat Bucureşti. În prezent, terenul se află în proprietate privată și este înconjurat de un gard de sârmă.

Pentru amenajarea grădinii publice urbane, vor fi necesare următoarele lucrări:

  1. Igienizarea terenului;
  2. Execuția unui sistem de irigații;
  3. Plantarea de arbuști, garduri vii și flori;
  4. Montarea de mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, mese de șah, mese de ping-pong etc.);
  5. Construirea de noi alei pietonale;
  6. Refacerea și modernizarea sistemului de iluminat existent, prin înlocuirea cu lămpi cu led pentru a crește eficiența energetică;
  7. Demontarea gardurilor de împrejmuire și redarea spațiului locuitorilor;
  8. Montarea de fântâni publice;
  9. Realizarea unei zone de calisthenics (sport în aer liber pentru tineri și adulți), a unei zone de promenadă și a unei zone de odihnă.

În ședința Consiliului Local din 28 iunie 2023, a fost aprobat proiectul de hotărâre referitor la elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru amenajarea grădinii urbane de pe strada Dinu Vintilă nr. 12.

Elaborarea acestui studiu este necesară pentru inițierea procedurii de expropriere, care va fi aprobată de Consiliul General al Municipiului București (CGMB). Ulterior, vor fi realizate documentațiile tehnico-economice, se va obține autorizația de construire, iar în final va fi contractată și execuția efectivă a investiției.

Related posts

Trei avioane de luptă F-16 olandeze au venit în România. Ucrainenii, gata să le piloteze

econtext

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea la finalul lunii aprilie

econtext

Prețurile la țigări vor crește din nou. Cât va costa un pachet începând din 8 aprilie 2024

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More