28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Primăria Sectorului 5 va scoate gazonul de pe șinele de tramvai

Primăria Sectorului 5 a transmis că va îndepărta gazonul de pe linia de tramvai în zonele identificate de Societatea de Transport București (STB) ca având probleme.

Pe pagina sa oficială de Facebook, Primăria Sectorului 5 a informat că a demarat o acțiune pentru a înlătura gazonul rulat care a fost instalat pe liniile de tramvai. Această decizie a fost luată în urma identificării unor dificultăți de către specialiștii de la STB în acele zone.

De asemenea, în cadrul comunicatului, Primăria Sectorului 5 a subliniat că este necesară și revizuirea căilor de rulare pentru a preveni incidentele în trafic.

Pentru ca deplasarea cu mijloacele de transport în comun să fie lipsită de evenimente nedorite, este esențială refacerea căilor de rulare, așa cum au constatat specialiștii din cadrul Societății de Transport București, aflată în subordinea Primăriei Municipiului București, pentru că șinele de tramvai sunt lăsate.

Primăria Sectorului 5 a confirmat că va regenera spațiul verde după finalizarea lucrărilor efectuate de STB asupra șinelor de tramvai.

Pe data de 3 august, un incident de deraiere a avut loc pe Șoseaua Alexandriei, implicând un tramvai de pe linia 32. Se crede că acest incident a fost generat de prezența gazonului pe calea de rulare. Ca urmare, Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a primit o cerere din partea STB de a elimina gazonul de pe linile de tramvai, dat fiind că acesta poate contribui la deraieri.

Proiectul intitulat „Amenajarea linilor de tramvai prin înierbarea și instalarea de sisteme de irigații”, realizat în colaborare cu STB, a inclus clauze ce indicau intervențiile necesare asupra căilor de rulare ale tramvaielor ce trebuiau efectuate de către STB.

În acord cu acest proiect, Primăria Sectorului 5 avea responsabilitatea de a dezafecta și reface spațiul verde pentru a permite intervențiile planificate și anunțate. Cu toate acestea, ClubFeroviar.ro informează că au fost adăugate straturi suplimentare de gazon, ceea ce a depășit nivelul șinelor.

După ce gazonul și sistemele de irigații au fost instalate, STB a efectuat doar revizii tehnice care nu au inclus îndepărtarea gazonului. Aceasta a dus la acumularea de apă în anumite zone și afectarea fundației. Aceste probleme au influențat stabilitatea șinelor în ambele direcții, transversal și longitudinal, conform informațiilor ClubFeroviar.ro.

Pe parcursul timpului, STB a solicitat repetat Primăriei Sectorului 5 să înlăture gazonul, pământul și sistemul de irigații de pe căile de rulare ale tramvaielor, în zonele problematice. O astfel de cerere a fost formulată într-o adresă trimisă de STB:

Primăria Sectorului 5 nu a dat niciodată curs acestor solicitări, astfel STB S.A. nu a putut realiza reparațiile necesare la calea de rulare a tramvaielor. Neefectuarea reparațiiior curente la calea de rulare a determinat accentuarea deficiențelor apărute, conducând până la producerea câtorva evenimente de circulaţie (inclusiv trei deraieri) şi la apariţia unor deficiențe din ce în ce mai grave care pun în real pericol circulaţia în condiţii de siguranță a materialului rulant.

Serviciul de Transport București (STB) a cerut Primăriei Sectorului 5 să acționeze imediat pentru a îndepărta gazonul, pământul și sistemul de irigații de pe următoarele străzi:

  • Șoseaua Alexandriei,
  • Calea Rahovei,
  • Calea Ferentari,
  • Calea 13 Septembrie,
  • Șoseaua Progresului.

Related posts

Cazul „Azilul de bătrâni”. Informațiile care încurcă și mai mult ancheta

econtext

Celulă de criză în România! Decizia luată de Guvern chiar în această seară

econtext

Şeful Statului Major al Apărării cere de urgenţă o lege pentru pregătirea militară a populaţiei: „Federaţia Rusă nu se va opri aici. Politica lui Putin va escalada”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix