16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Primele date de la Parchetul General pun sub semnul întrebării varianta IGSU

Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Alex Florența, a susținut în urmă cu puțin timp o declarație de presă despre incidentul de la Crevedia. Florența a oferit date noi despre tot ce s-a întâmplat în noaptea de 26 august în localitatea de lângă București.

Parchetul General pun sub semnul întrebării varianta IGSU. Alex Florența a declarat că cercetările legate de incidentul de la Crevedia se fac pentru distrugere din culpă. Societatea la al cărei punct de lucru s-au petrecut evenimentele de sâmbătă este o societate cu 25 de puncte de lucru în toată țara.

Alex Florența anunță că au fost făcute percheziții în mai multe puncte

Procurorii au făcut azi percheziții la Primăria Crevedia, sediul firmei Flagas și domiciliile administratorilor, a anunțat, acum câteva minute, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Alex Florența.

„În Crevedia societatea avea un punct de lucru în curtea căruia se află și o clădire de birouri. După închiderea punctului de lucru, curtea a fost declarată de firmă punct de parcare.

Sunt indicii că acolo se obișnuia ca angajații să facă transfer de GPL din cisterne. În 26 august în clădire erau cazați 4 angajați nepalezi. Sâmbătă, în jurul orei 8.30, unul dintre angajați a mers acolo, erau 2 cisterne goale.

În jurul orei 18 a ajuns o a treia cistenă, iar șoferul i-a spus angajatului că are o problemă la roată și că trebuie să transfere GPL în altă cisternă”, a spus procurorul general.

Potrivit acestuia, în condiții neelucidate până acum, sub cisterna cu gaz a apărut o sursă de foc. Angajatorul a remarcat și a cerut celor patru nepalezi angajați să iasă și să oprească traficul.

În timpul acesta, cei doi șoferi au încercat să stingă focul. La scurt timp a avut o primă explozie puternică. Ulterior, a avut loc și o a doua explozie, mult mai puternică decât prima.

Cea de-a doua explozie, mai mare decât prima

Alex Florența a mai declarat că cea de-a doua explozie a fost mult mai mare decât prima. Ea a generat și mai multe victime.

„Echipa de anchetă s-a deplasat de la început în acest loc. Problema în acest moment este că cercetarea la fața locului este îngreunată foarte puternic de situația existentă în perimetru.

Din datele existente rezultă indicii că ar putea exista încă emisii de gaz de la una dintre cisternele aflate în incintă”, a mai spus procurorul.

Modificări în Regulamentul de ordine interioară al Parchetelor. Nu s-a mai întâmplat de 30 de ani

Parchetul General

Fapta e încadrată la distrugere din culpă

Dosarul de urmărire penală preluat la nivelul Parchetului urmărește infracțiunea de distrugere din culpă, având ca urmare un dezastru.

Procurorul a menționat că din indiciile inițiale nu rezulta cu certitudine că săvârșirea faptelor ar fi fost cu intenție.

„Motiv pentru care în acest moment cercetările se efectuează sub aspectul infracțiunii pe care v-am transmis-o.

Evident că probatoriul administrat va da posibilitatea fie a schimbării infracțiunii într-o altă infracțiune, inclusiv una de intenție, fie chiar extinderea urmăririi penale și pentru alte fapte”.

Potrivit acestuia, din declarațiile martorilor se pot face mai multe speculații. Una fiind legată de aruncarea unei țigări. În acelaşi timp, sunt audiaţi martori la IGPR.

Related posts

USR și Forța Dreptei, protest în Parlament. Deputații acuză manipularea bursei în procesul Roșia Montană

econtext

Ucraina a pus pe fugă Flota Mării Negre a lui Putin. Care a fost rolul României și al SUA?

econtext

În parcul Regele Mihai I va fi amenajată o zonă de tip Freerun și Parkour pentru copii și adolescenți

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix