26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Primul stat din Europa care condamnă public atacurile „inumane” lansate de Israel în Gaza: „Se comit crime de război”

Un politician de top din Europa a trage la răspundere Israelul pentru atacurile sale „inumane” asupra orașului Gaza

Petra De Sutter, viceprim-ministru al Belgiei, a cerut, miercuri, guvernului țării să sancționeze Israelul. „Este timpul pentru sancțiuni împotriva Israelului. Bombardamentele sunt inumane. În timp ce în Gaza se comit crime de război, Israelul ignoră cererea internațională de încetare a focului”, a postat ea pe platforma X, fostul Twitter.

Astfel, De Sutter a solicitat o suspendare „imediată” a acordului de asociere dintre Europa și Israel și a propus ca Belgia să aloce fonduri suplimentare pentru Curtea Penală Internațională pentru a investiga crimele de război comise de Israel și Hamas, a precizat ea într-un comunicat de presă, potrivit POLITICO.

„Violența va continua să se repete”

Vice-premierul Belgiei a adăugat, totodată, că persoanele și companiile care sponsorizează cu bani gruparea teoristă Hamas să fie sancționate, în timp ce coloniștii violenți, politicienii și figurile militare responsabile de crime de război ar trebui să se confrunte cu o interdicție de intrare.

„Bombardamentele Israelului accentuează disperarea totală a palestinienilor. Fără o soluție reală, violența va continua să se repete. De aceea, este necesară o soluție politică care să recunoască Palestina ca stat”, a precizat ea.

În urmă cu două zile, premierul Belgiei, Alexander De Croo, spunea că acțiunile Israelului în Gaza „nu mai sunt proporționale”.

Până acum, ca răspuns la atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, armata statului evreu a lansat atacuri masive asupra orașului Gaza, în urma cărora au murit peste 10.500 de palestinieni, inclusiv mii de copii, anunță autoritățile sanitare controlate de militanți.

Related posts

De ce își schimbă Rusia limbajul despre război? „Operațiunea militară specială” a devenit dintr-o dată „război”

econtext

Restricţii de trafic în Capitală în weekend şi luni, pentru mai multe evenimente

econtext

Romanii, cei mai inculti europeni? Suntem codasii Europei la setea de activitati culturale. Vezi cat alocam pentru cultura

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix