0.9 C
București
11 decembrie 2023
econtext.ro
ȘTIRI

Procedurile de achizitii publice vor fi simplificate. Se renunta la avizul unor institutii

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) au decis sa standardizeze caietele de sarcini pentru simplificarea procedurilor de achizitie, a declarat, vineri, in cadrul unui seminar economic, Liviu Dragnea, viceprim-ministru si ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

“De exemplu, pentru proiectele cu fonduri europene vom elimina obligativitatea ca in faza de elaborare a acestora sa existe avizul respectiv de la institutii, trebuie sa avem o standardizare a criteriilor de licitatie. Pe de alta parte, in ceea ce priveste conflictul de interese, am stabilit in Guvern, printr-un memorandum, sa dam Agentiei Nationale de Integritate sa realizeze un sistem electronic prin care orice autoritate publica, atunci cand organizeaza o procedura de achizitie, introduce in sistem toate datele personale ale tuturor decidentilor mergand pana la nivel de membri in Comisia de licitatie. Daca sistemul respectiv sesizeaza un conflict de interese este anuntata institutia publica respectiva si reactioneaza”’, a spus Dragnea.

Institutii publice

In alta ordine de idei, Dragnea a mai spus ca saptamana viitoare va demara un proiect prin care se va evalua functionalitatea fiecarui minister, fiecarei agentii, fiecarei institutii publice.

http://www.econtext.ro/economie/companii/procedurile-de-achizitii-publice-vor-fi-simplificate-se-renunta-la-avizul-unor-institutii.html

Related posts

Prigojin în Belarus, un succes pe care Alexandr Lukaşenko riscă să-l regrete

econtext

STRAINII AU MILIARDE de euro in bancile din Romania. VEZI in ce judete si-au plasat grosul banilor

Asaftei Bogdan

BREAKING NEWS: un nou cutremur a zguduit Turcia!

Moise Lidia

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More