19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Prognoza meteo, 18 mai. Vremea se încălzește, dar veștile nu sunt bune în totalitate

Prognoza meteo, 18 mai. La final de săptămână, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo, 18 mai. Vremea în țară

Prognoza meteo. Vremea se încălzește la început de weekend. Potrivit meteorologilor, cerul va fi variabil, prezentând înnorări temporare în Transilvania, Maramureş și Moldova. De asemenea, acestea vor fi prezente pe parcursul zilei și în zonele montane.

Prognoza meteo

Conform prognozei meteo pentru 18 mai, pe alocuri, cantitãţile de apã vor depãşi 10…15 l/mp. Totodată, izolat vor fi condiţii de grindină.

În restul teritoriului, astfel de fenomene vor apărea doar pe arii restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile estice pe parcursul zilei. Temperaturile maxime vor varia între 15 și 26 de grade, iar cele minime între 4 și 13 grade.

Bucureștenii au parte de temperaturi mai ridicate

Potrivit meteorologilor, valori mai ridicate se vor înregistra în sudul Banatului și Dealurile de Vest. Noaptea, pe alocuri, se va forma ceață.

Vremea se va încălzi treptat și în Capitală. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. În București, mercurul va urca în termometre până la 23 de grade Celsius, iar minimele se vor situa între 10 și 12 grade Celsius.

Prognoza meteo, 18 mai. Ploi slabe la munte

În zonele montane, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate pe parcursul zilei. Local se vor semnala averse şi descãrcãri electrice, spun meteorologii. În unele regiuni montane, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. De asemenea, izolat se vor înregistra condiții de grindinã. Pe crestele înalte, vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo

Joi, reprezentanții ANM au anunțat că vremea va intra într-un proces de încălzire, urmând ca maximele să atingă pragul de 28 de grade Celsius.

„De la finalul acestei săptămâni, temperaturile vor fi în creștere și da, putem să confirmăm, pe baza datelor din acest moment, că maximele pot ajunge până la 27-28 de grade Celsius în majoritatea regiunilor, dar în special cele extracarpatice.”, a precizat Elena Mateescu, director al Administrației de Meteorologie.

Related posts

100.000 de soldați din 15 țări, 4 portavioane, în coasta Rusiei. În România se execută trageri

econtext

Marcel Ciolacu anunţă actualizarea redevenţelor cu rata inflaţiei şi 200.000 de concedieri. Măsuri dure pentru reducerea deficitului

econtext

Nou val de ninsori după episodul de primăvară. Temperaturile scad brusc

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix