9.4 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Prognoza meteo, 20 august. Valul de căldură se intensifică în toată România

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 20 august. Valul de căldură se va intensifica în mai multe regiuni din țară, unde temperaturile se vor apropia de 40 de grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 20 august. Cerul o să fie variabil pe timpul nopții și va avea unele înnorări în vestul și centrul țării, unde izolat vor mai fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile minime se vor situa între 15 și 24 de grade Celsius, iar cele mai mici valori termice se vor înregistra în estul Transilvaniei, unde mercurul din termometre va scădea până la 11 grade Celsius. În depresiunile montane vor fi condiții de ceață.

Căldura pune stăpânire pe sudul, estul și vestul României

Valul de căldură se va intensifica în sudul, estul și vestul teritoriului. În aceste zone va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească pragul critic de 80 de unități. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în zona de câmpie a Munteniei, vestul Dobrogei și în extremitatea de sud a Moldovei.

Prognoza meteo

Cerul o să fie variabil și va avea înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, după-amiaza și seara, local în Maramureș, Transilvania, precum și la munte și izolat în rest. Meteorologii au anunțat că există o probabilitate mai ridicată de ploi în dealurile Crișanei, Banatului și în nordul Moldovei.

Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp pe arii restrânse, în special în centrul țării și la munte. Tot în aceste zone vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-est, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Va fi ceață dimineața și noaptea, cu precădere în depresiuni montane.

Prognoza meteo pentru București

ANM a emis și prognoza meteo pentru Capitală. Căldura se va intensifica în București, unde va fi caniculă, iar disconfortul termic accentuat. Meteorologii au transmis că indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperatura maximă a zilei va fi de 38 de grade Celsius, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 21 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Related posts

Ciprian Ciucu dorește să schimbe denumirile a două stații de metrou de pe Magistrala 5

econtext

Smiley și Gina Pistol, experiență împreună în premieră! „Nu pot să vă spun câtă muncă de lămurie am dus”

Cazaban Emilia

Zannidache și-a ales favoritul la Survivor! „S-ar putea să fiu fan Kamara. Dacă omul ne distrează, dacă omul e sincer, atât contează”

Axinte Dan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More