23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Prognoza meteo, 23 mai. Vreme capricioasă în toată România, ce probleme anunță ANM

Prognoza meteo, 23 mai. Vremea continuă să se încălzească în majoritatea regiunilor. Cu toate că maximele se vor apropia de cele caracteristice acestei perioade a anului, se vor înregistra și ploi slabe în unele zone.

Prognoza meteo, 23 mai. Cum va fi vremea în țară 

În zona de vest, vremea va fi instabilã pe întreg parcursul zilei. Conform meteorologilor, vor exista intervale cu înnorări temporare, precum și averse cu descărcări electrice. Pe alocuri se vor acumula cantități importante de apă. De asemenea, în unele regiuni se va semnala grindină.

În restul teritoriului, se va menține instabilitatea atmosferică, iar cerul va fi variabil pe întreg parcursul zilei.

Temperaturi specifice sezonului cald

După o perioadă cu vremea instabilă, temperaturile cresc semnificativ. Pe parcursul zilei, maximele vor ajunge la pragul de 29 de grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 5 și 15 grade Celsius.

Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu intensificãri de scurtã duratã în Moldova, iar în celelalte regiuni, asociat averselor, anunță ANM.

Prognoza meteo

În prima parte a zilei se va forma ceață. Mai mult, avertizarea de cod galben va fi prelungită până la ora 10:00.

„Am prelungit avertizarea meteorologică de cod galben. Până mâine dimineață, la ora 10:00, vizează jumătatea vestică a țării, acolo unde fenomenele de instabilitate meteorologică accentuată vor continua și vor fi caracterizate prin averse torențiale, intensificări ale vântului, izolat căderi de grindină, iar pe intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă pot depăși 25-35 l/mp, izolat peste 40-50 l/mp. Fenomene de instabilitate vor fi de interes până sâmbătă, pentru că în partea de vest, sud-vest a țării, și mâine, și vineri, vom consemna în continuare averse torențiale.”, a anunțat Elena Mateescu, director ANM.

Prognoza meteo, 23 mai. Vreme instabilă în Capitală

Bucureștenii vor avea parte de vreme instabilă. Joi, cerul va fi variabil, prezentând înnorări. De asemnea, meteorologii spun că se vor înregistra ploi slabe cu descãrcãri electrice, în prima parte a zilei. Conform prognozei ANM, maximele se vor situa între 23-24 de grade Celsius. Minimele înregistrate vor fi cuprinse între 11-14 grade Celsius.

Related posts

Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2024? S-a aflat adevărul

econtext

A început construcţia primului centru de cercetare în inteligenţa artificială din România. Investiţie de 105 milioane lei

econtext

Alegerile europarlamentare. Primele rezultate oficiale de la BEC

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix