19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Prognoza meteo, 28 aprilie. Am scăpat de ploi, temperaturile vor depăși 20 de grade

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru 28 aprilie. Perioada rece și ploioasă din ultima săptămână se apropie de sfârșit. Finalul săptămânii aduce temperaturi în creștere, iar în primele zile ale lunii mai ne așteaptă vreme frumoasă, cu temperaturi maxime de până la 26-27 de grade.

Prognoza meteo, 28 aprilie. Cum va fi vremea în țară 

În perioada următoare, vremea se anunță predominant frumoasă și caldă, în conformitate cu sezonul. Cerul va fi variabil, cu posibile înnorări și ploi izolate, în special în zonele montane și în sud-estul țării.

Vântul va avea intensitate slabă până la moderată, cu unele intensificări ușoare în sudul Banatului și pe litoral.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 25 de grade Celsius, iar cele minime vor oscila între 5 și 14 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Se vor înregistra izolat condiții de ceață, conform prognozei ANM.

prognoza meteo

Prognoza meteo în București

Vremea se va menține frumoasă și mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensitate slabă până la moderată. Temperatura maximă se va situa în jurul a 23-24 de grade Celsius, în timp ce cea minimă va fi de aproximativ 9-11 grade Celsius, puțin mai scăzută la periferia orașului.

Vremea de Înviere și de Paște

Directorul ANM a declarat că în noaptea de Înviere, temperaturile se vor situa între 5 și 13 grade Celsius. A doua zi, însă, în Duminica Paștelui, vremea va fi foarte frumoasă.

„Duminică, de Paște, vom avea tot aceleași temperaturi, iar în noaptea de Înviere temperaturile vor fi pozitive în toată țara, de la 5 până la 13 grade”, a estimat Elena Mateescu pentru Digi 24.

Deși pentru mulți ploile din ultimele zile au creat un disconfort, Elena Mateescu a apreciat că acestea au fost binevenite. Aceasta deoarece prima parte a lunii aprilie a fost secetoasă

„A fost bine că a plouat, pentru că prima jumătate a lunii aprilie a fost cea mai secetoasă din istoria măsurătorilor meteorologice. După aceste episoade cu precipitații, apa pătruns în sol la o adâncime de până la 100 cm. Încă vorbim despre secetă, pentru că valorile de precipitații nu au putut compensa nevoia de apă”, a mai spus șefa ANM.

Related posts

Între 26 și 27 august, are loc în premieră a Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din București, Festivalul Strada Armenească

econtext

Vremea se schimbă radical. Prognoza meteo pentru următoarele zile

econtext

PPE ar urma să confirme candidatura Ursulei von der Leyen la președinția CE, la București. Cine e marele opozant

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix