16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Prognoza meteo, 9 mai. Vremea devine aspră în toată România. Vești proaste de la ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru joi, 9 mai. Temperaturile sunt în scădere în majoritatea regiunilor din țară, cerul va fi predominant înnorat și va ploua în mod extins în regiunile Banatului, Crișanei, Maramureșului, Transilvaniei, Olteniei.

Pe arii mai restrânse în alte zone, iar cantitățile de apă vor depăși local 20 sau chiar 30 de litri pe metru pătrat în intervale scurte de timp. Vântul va avea intensitate slabă până la moderată, cu intensificări mai pronunțate în special în regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 20 de grade Celsius.

Prognoza meteo, 9 mai. Vreme instabilă în România 

În Muntenia, cerul va fi variabil, iar temperaturile vor atinge 16 grade în Târgoviște și 17 grade în Ploiești. În Transilvania, cerul va fi predominant înorat, iar pe suprafețe extinse vor fi averse.

Temperaturile sunt înușoară scădere față de cele de miercuri și se vor situa la 17 grade în Alba Iulia și 15 grade în Târgu Mureș.

În Moldova se prognozează vreme mohorâtă, cu ploi izolate, însoțite temperaturi mai scăzute față de ziua precedentă.

În partea de vest a țării sunt prognozate precipitații sub formă de ploaie, iar temperaturile maxime vor fi de 15 grade. În Oltenia, se așteaptă o vreme închisă, cu ploi și local vor fi înregistrate și tunete și fulgere. Temperaturile vor atinge 18 grade.

În Dobrogea, cerul va avea unele variații, cu înnorări temporare, iar ploile vor fi doar izolate. Temperaturile se vor situa în jurul a 16 grade.

La munte, vremea se anunță instabilă și astăzi. Cerul va fi în mare parte înnorat, în special după-amiaza și seara, când sunt prognozate averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Cum va fi vremea în Capitală

Prognoza meteo, 9 mai. Minima termică va fi de 12 grade, iar temperaturile vor scădea simțitor. Ziua va fi caracterizată de o atmosferă închisă, iar sunt posibile ploi ușoare. Temperaturile maxime vor atinge douăzeci de grade.

Prognoza meteo pentru următoarea perioadă

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis și prognoza meteo pentru luna mai. În săptămâna 06.05.2024 – 13.05.2024, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 13.05.2024 – 20.05.2024, temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-vestice și în zonele montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acestă perioadă.

În săptămâna 20.05.2024 – 27.05.2024, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Related posts

Bucureștenii sunt invitați în acest weekend pe Șoseaua Kiseleff, la ediția XIV a Festivalului Internațional de Folclor

econtext

Elena Mateescu (ANM): Vremea va fi caldă cel puțin până în jurul datei de 8 ianuarie

econtext

Vești proaste despre metrou. Ce probleme are Metrorex

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix