33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Prognoza meteo. Adie crivăţul de iarnă, vom avea lapoviţă şi temperaturi de palton în următoarele săptămâni

Prognoza meteo. Temperaturile încep să scadă de la mijlocul săptămânii și se vor apropia, treptat, de valorile normale pentru această perioadă. De asemenea, în unvom avea ele zile sunt așteptate ploi în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo. Săptămâna începe cu o vreme frumoasă și destul de caldă pentru luna noiembrie. Luni și marți, vom avea parte de mult Soare și de temperaturi maxime cuprinse între 16 și 22 de grade. Doar local, îndeosebi în vest, nord și la munte, vor mai fi câteva averse.

Începând din noaptea de marți spre miercuri, un talveg de altitudine, adică o zonă de presiune scăzută în straturile mai înalte ale atmosferei, va traversa țara noastră dinspre vest.

La început, acesta va aduce ploi în vestul, nordul și centrul României, iar miercuri seara, local, și în regiunile sudice. Odată cu ploile va pătrunde și o masă de aer mai rece, de aceea în zonele înalte de munte vor fi posibile, trecător, și precipitații mixte.

Vremea se menține caldă, dar va ploua aproape zilnic – prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni
Temperaturile vor fi oscilante în următoarele două săptămâni, dar se mențin peste cele normale în această perioadă.

Vor fi însă ploi aproape în fiecare zi în mai multe zone ale țării, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Prognoza meteo BANAT

În prima săptămână vremea se va răci treptat, dar valorile termice se vor situa peste normele caracteristice perioadei, cu medii ale maximelor între 12 și 20 de grade și ale minimelor între 4 și 10 grade. Apoi, regimul termic va avea un parcurs relativ constant, cu maxime de 11 grade și minime de 2…4 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în aproape toate zilele din perioada estimată.

CRIȘANA

Valorile termice vor fi oscilante în prima parte a intervalului, dar se vor situa, în marea lor majoritate, peste normele caracteristice perioadei, cu medii ale maximelor între 10 și 18 grade și ale minimelor între 4 și 10 grade. În doua săptămână, ziua vor fi 9…11 grade, iar noaptea 2…4 grade. Ploile își vor face apariția pe tot parcursul intervalului, dar se vor semnala pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ, cu o probabilitate mai mare în 6 și 11 noiembrie.

Prognoza meteo TRANSILVANIA

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal în primele două zile din interval, apoi se va răci treptat, dar până în data de 13 noiembrie valorile termice se vor situa în continuare peste normal. Mediile maximelor vor porni de la 16…18 grade, vor ajunge la 12…14 grade la finalul primei săptâmâni și apoi vor oscila ușor în jurul a 8 grade. Minimele vor fi între 0 și 6 grade, cu cele mai ridicate valori în 6, 8, 9, 11 și 12 noiembrie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în 5, 7, 8, 11 și 12 noiembrie, iar în restul timpului se vor semnala cu totul izolat.

MARAMUREȘ

Temperaturile maxime vor scădea treptat pe tot parcursul intervalului de prognoză, astfel încât, de la medii de 16…17 grade în primele două zile, vor scădea la 12…14 grade până în 11 noiembrie, apoi se vor stabiliza în jurul a 8 grade. Temperaturile minime vor fi oscilante în prima săptămână, între 4 și 8 grade, iar în următoarea se vor menține la 2…4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, dar extinderea acestora va fi mai mare în 5 și 11 noiembrie.

MOLDOVA

Vremea va fi deosebit de caldă în primele două zile din interval, cu medii ale maximelor de 18 grade, apoi se va răci ușor, cu maxime în jurul a 15 grade. Abia din data de 12 noiembrie se va resimți o răcire mai accentuată, când acestea vor coborî spre 10…12 grade. Noaptea temperaturile vor avea variații între 4 și 10 grade, apoi între 2…4 grade. Activitatea pluviometrică va fi destul de scăzută pe parcursul intervalului, cu o probabilitate ca precipitațiile să se manifeste la nivel local doar în data de 8 noiembrie.

Prognoza meteo DOBROGEA

În primele trei zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime de 22 de grade. Ulterior, deși valorile termice vor fi în scădere, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, cu medii maxime de 16…20 de grade, iar până la finalul intervalului de prognoză acestea vor coborî la 12 grade. Minimele vor fi oscilante în prima săptămână, între 8 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori în 6, 8 și 11 noiembrie, iar în a doua se vor menține în jurul a 6 grade mediat regional. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată pe 5 și 8 noiembrie și din nou după 12 noiembrie.

MUNTENIA

Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie, apoi se va răci ușor, astfel încât va fi doar cald, însă din 12 noiembrie se estimează o răcire mai accentuată, ce va persista până la finalul perioadei. Temperaturile maxime vor avea valori medii de la 22 spre 12 grade și minime de la 10 până la 2 grade. Precipitațiile iși vor face apariția cu totul trecător, dar va exista totuși probabilitatea de extindere a acestora în zilele de 8 și 13 noiembrie.

Prognoza meteo OLTENIA

Temperaturile maxime vor fi cu mult mai mari decât normele caracteristice primei decade a lunii noiembrie în primele două zile de prognoză, 21 de grade în medie, apoi, pe intervalul 6…12 noiembrie se vor situa între 14 și 16 grade, iar până la sfârșitul prognozei vor ajunge în jurul a 11 grade. Noaptea vor fi între 4 și 8 grade, apoi 2…4 grade, doar cu foarte mici oscilații. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în 5, 8, 11 și 13 noiembrie, iar în restul timpului acestea se vor semnala doar trecător și cu totul izolat.

Prognoza meteo LA MUNTE

În prima săptămână de prognoză, temperaturile se vor situa peste normele climatologice specifice primei decade a lunii noiembrie, chiar cu mult la început, astfel că mediile maximelor vor fi de la 10 spre 6 grade, însă din data de 13 noiembrie vor avea doar mici oscilații în jurul a 3 grade mediat regional. Minimele nocturne vor fi în medie între -2 și 4 grade în prima jumătate a estimărilor și ulterior vor coborî spre -4 grade. Precipitațiile se vor manifesta în mare parte a perioadei, dar probabilitatea de extindere va fi mai ridicată în 5, 8 și 11 noiembrie,

Related posts

Taxe și impozite noi! Măsurile pentru reducerea deficitului bugetar. Guvernul a decis

econtext

Bărbat internat la Spitalul Brăila, găsit mort lângă gardul unității

econtext

Nicușor Dan stă în chirie alături de soția și copii săi. Cât plătește lunar edilul Capitalei pentru locuință

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix