19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Promenada Mall, una dintre atracțiile principale pentru bucureșteni din vara 2023

În această vară, Promenada Mall devine una dintre destinațiile principale pentru bucureșteni, oferind o serie de evenimente pregătite special pentru aceștia. Printre activitățile care așteaptă locuitorii Capitalei se numără numeroase concerte ale unor trupe de renume, seri dedicate astronomiei, spectacole de teatru în aer liber și expoziții de artă vizuală. Aceste evenimente vor atrage mulțimea și vor aduce bucurie și divertisment publicului larg.

Bucureștenii sunt invitați să se bucure de numeroase activități desfășurate la Promenada Mall pe durata verii, inclusiv:

 • Concerte cu trupe de renume,
 • Seri dedicate astronomiei,
 • Spectacole de teatru în aer liber,
 • Expoziții de artă vizuală.

Începând din această lună, locuitorii Capitalei vor avea ocazia să se bucure de evenimentele Spot the Beats și de două concerte imperdabile:

 • 15 iunie – Pinholes + Byron,
 • 29 iunie – Domino + Jurjak.

Programul complet al concertelor poate fi consultat pe site-ul oficial al evenimentului și în aplicația SPOT.

La Promenada Mall vor avea loc patru evenimente în cadrul AstroShow, desfășurate pe parcursul întregii veri. Participanții vor avea ocazia să observe și să studieze cele mai importante corpuri astrale, asteroizi, precum și spectacolul fascinant oferit de ploaia de meteori Perseide, care are loc în fiecare an pe 12 august. Evenimentele AstroShow vor fi găzduite de Cătălin Beldea, cunoscut ca vânător de eclipse. Accesul la aceste evenimente este gratuit, conform unui comunicat de presă.

Iată programul complet al AstroShow:

 • 22 iunie – Asteroid Day: Cu invitatul special, cosmonautul Dumitru Prunariu, participanții vor putea observa planeta Venus, Luna și craterele sale, precum și locul de aterizare al Apollo 11. De asemenea, vor fi vizibile planeta Marte, marele roi globular din constelația Hercules (M13) și nebuloasa planetară din Lyra (M57) prin intermediul telescopului „Monstru” cu oglinda de 400 mm.
 • 27 iulie – Future of the Moon – Artemis (Seara Explorării Spațiale): Această seară va fi dedicată Lunii și reliefului său lunar, precum și zonelor următoare de aterizare. Invitatul special al serii va oferi informații despre călătoriile spațiale viitoare și despre programul spațial Artemis, care urmărește să aducă alți oameni pe Lună în 2025-2026. Telescopul „Monstru” cu oglinda de 400 mm va permite observarea nebuloaselor planetare, a roiurilor stelare și a altor obiecte cerești mai puțin vizibile din oraș cu telescoape mici, precum și a stelelor duble și multiple.
 • 12 august – The Perseids (Seara Perseidelor și a Cometelor): În această seară, participanții vor putea admira cea mai spectaculoasă ploaie de meteori, iar evenimentul va fi studiat prin intermediul telescopului „Monstru”. Înainte de ploaia de meteori, se va putea observa planeta Saturn și inelele sale, precum și alte obiecte Deep-Sky, stele duble și multiple, inclusiv o stea ovală. Cătălin Beldea va răspunde întrebării: „O vom putea vedea ovală?”.
 • 30 august – SuperBlueMoon (Seara fenomenelor astronomice rare): În această seară specială, reprezentanții Institutului de Fizică a Pământului vor vorbi despre cutremurele de pe Pământ și de pe Marte. Participanții vor avea ocazia să interacționeze cu o machetă 3D la scară mare a Pământului și a straturilor sale interioare.

De asemenea, Festivalul de artă „Teatru sub Lună” oferă o experiență bogată de divertisment pentru bucureșteni, inclusiv spectacole de teatru în aer liber, concerte, expoziții de artă vizuală (pictură, sculptură, fotografie, costume), ateliere de teatru și multe alte evenimente. Festivalul a fost creat în 2015 de Bogdan Gagu, regizor și director al Teatrului InDArt, și promovează artiști locali din diverse domenii culturale. La prima ediție, festivalul a adunat peste 1.000 de artiști pentru a-și prezenta talentul publicului larg.

TSL București prezintă o serie de spectacole de teatru și concerte în aer liber, precum și expoziții de artă vizuală, care vor avea loc pe parcursul a trei weekenduri (vineri – duminică).

Evenimentele vor avea loc pe terasa Promenada Mall în următoarele zile:

 • 30 iunie
 • 1 și 2 iulie
 • 7, 8 și 9 iulie
 • 14, 15 și 16 iulie

Programul complet al festivalului poate fi consultat AICI, iar accesul la evenimente se realizează pe baza unui bilet.

Related posts

Dana Roba nu are parte de liniște. Cum ar ameninţa-o Daniel Balaciu de după gratii

econtext

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor organizează un nou târg de adopții în acest weekend

econtext

Dosarul centrelor în care bătrâni erau supuşi unor tratamente inumane – Parlamentarii din Forţa Dreptei solicită convocarea Comisiei pentru drepturile omului

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix