23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Proteste violente în capitala Serbiei. Intervenții în forță ale poliției și zeci de răniți din ambele tabere

Proteste violente în capitala Serbiei, Belgrad, Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea care protesta faţă de presupuse fraude la alegerile generale de săptămâna trecută.

Proteste violente în capitala Serbiei. Forţele de ordine au intervenit după ce o parte din mulţimea aflată în faţa primăriei a spart geamuri şi a încercat să intre cu forţa înăuntru. Activiştii opoziţiei din Serbia spun că poliţia a folosit duminică o forţă excesivă.

Aceştia au precizat că guvernul a manipulat alegerile câştigate de partidul de guvernământ. Preşedintele Aleksandar Vucic spune că acuzaţiile sunt „gunoaie şi minciuni”.

Coliderul Frontului Verde-Stânga, Radomir Lazovic, a declarat că ofiţerii i-au bătut cu bastoane pe el şi pe mai multe persoane.

Au avut loc proteste paşnice în fiecare seară de la alegerile naţionale şi locale de săptămâna trecută. Cele de duminică au fost primele care au devenit violente.

Susţinătorii coaliţiei de opoziţie Serbia împotriva violenţei au încercat să pătrundă în primărie.

Srdjan Milivojevic şi Vladimir Obradovic, doi lideri ai opoziţiei, au încercat să deschidă uşa clădirii. Poliţia a folosit spray cu piper pentru a-i respinge pe protestatari.

Liderii opoziţiei suspectează că agenţii provocatori au fost implicaţi în spargerea geamurilor, declanşând intervenţia poliţiei.

Sofija Mandic, un avocat, le-a spus celor adunaţi că Vucic ar trebui „să predea puterea în mod paşnic”. Guvernul „uzurpa” puterea, a adăugat ea.

Opt poliţişti au fost răniţi şi 38 de persoane arestate în timpul şi după un protest al opoziţiei împotriva rezultatului alegerilor, a anunţat luni poliţia din Serbia, relatează Reuters.

Ivica Ivkovic, şeful administraţiei poliţiei, a spus că doi dintre cei opt poliţişti răniţi au suferit răni grave.

„Vom continua să depunem eforturi pentru a menţine pacea şi ordinea şi ne aşteptăm să vedem mai multe arestări în legătură cu protestele de noaptea trecută”, a spus Ivkovic în cadrul unei conferinţe de presă.

Protestatarii spun că guvernul a adus cu autobuzul mii de oameni pentru a influenţa votul la alegerile pentru oraşul Belgrad. Ei doresc ca scrutinul să fie repetat.

În urma votului, Partidul Progresist Sârb al lui Vucic a revenit la putere cu o majoritate în parlament.

Related posts

Americanii au renunțat la această armă. Ucrainenii o folosesc pentru a apăra avioanele F-16

econtext

Războiul din Israel nu se va încheia curând! Efraim Hallevy, fost director al Mossad

econtext

Pentagon: „Dacă Ucraina pierde, NATO se va lupta cu Rusia”. Încă trei țări trimit trupe în Ucraina

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix