33.4 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Proteste violente în Franța, după uciderea unui tânăr de 17 ani. 150 de persoane arestate, Macron convoacă o celulă de criză

Proteste violente în Franța! Preşedintele francez Emmanuel Macron a convocat joi dimineaţă o celulă interministerială de criză în urma unei noi nopţi de violenţe, ca reacţie la moartea unui adolescent ucis de un poliţist în timpul unui control rutier, a anunţat preşedinţia.

Proteste violente în Franța! În total, 150 de persoane au fost arestate în noaptea de miercuri spre joi şi mai multe clădiri publice au fost „incendiate sau atacate”, anunţase anterior ministrul de Interne Gérald Darmanin, scrie presa franceză, citată de news.ro.

Violenţele au continuat, miercuri seară, în toată Franţa, în special în regiunea pariziană, unde Nahel, în vârstă de 17 ani, a fost ucis de un poliţist după ce a refuzat să se supună.

Situaţia a început să devină tensionată după ora 23.00 (21.00 GMT) la Nanterre, la aproximativ 15 km vest de Paris, în departamentul Hauts-de-Seine, unde adolescentul a fost împuşcat mortal marţi.

Mai mult de o duzină de maşini şi coşuri de gunoi au fost incendiate şi bariere au fost amplasate pe şosea, potrivit jurnaliştilor AFP aflaţi la faţa locului. Cuvintele „Justiţie pentru Nahel” şi „Poliţia ucide” au fost inscripţionate cu spray pe faţada unei clădiri.

Confruntările cu poliţia au avut loc în jurul orei 01.00 (23.00 GMT miercuri) într-un cartier din oraş, care fusese deja scena unor confruntări între locuitori şi poliţie în ziua precedentă. Au fost trase gaze lacrimogene ca răspuns la aruncarea de pavele.

Related posts

Forțele Navale ale Ucrainei, operațiuni de debarcare în Marea Neagră. Antrenate de România

econtext

Washington Post: SUA au autorizat furnizarea de peste 2.000 de bombe și avioane de război către Israel

econtext

Război în Israel! Peste 150 de israelieni au fost uciși. Lupta continuă în 22 de localități

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix