16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Putin anunță că Rusia este pregătită pentru un război nuclear. „Armele există pentru a le folosi”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că țara sa rămâne într-o stare de pregătire de luptă şi este gata oricând pentru un război nuclear, dar nu „se grăbeşte spre el” în prezent, informează Reuters.

Într-un interviu acordat presei de stat, Putin, care a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei şi este aproape sigur că va câştiga alegerile prezidenţiale din 15-17 martie, a declarat că Rusia ar fi pregătită să folosească arme nucleare dacă suveranitatea sa ar fi ameninţată.

„Din punct de vedere tehnico-militar, suntem, bineînţeles, pregătiţi”, a declarat Putin la televiziunea Rossiya-1 şi la agenţia de ştiri RIA, ca răspuns la o întrebare dacă ţara este într-adevăr pregătită pentru un război nuclear.

Acesta a spus că Statele Unite înţeleg că, dacă vor desfăşura trupe americane pe teritoriul rusesc – sau în Ucraina – Rusia va trata această mişcare ca pe o intervenţie.

„(În Statele Unite) există suficienţi specialişti în domeniul relaţiilor ruso-americane şi în domeniul reţinerii strategice”, a declarat Vladimir Putin.

„Prin urmare, nu cred că aici totul se grăbeşte spre ea (confruntarea nucleară), dar suntem pregătiţi pentru acest lucru”, a mai declarat preşedintele rus.

El a reiterat că utilizarea armelor nucleare a fost explicată în doctrina nucleară a Kremlinului, politica sa care stabileşte circumstanţele în care Rusia ar putea folosi armele sale.

„Armele există pentru a le folosi. Avem propriile noastre principii”, a spus Putin.

Dacă Statele Unite ar efectua teste nucleare, Rusia ar putea face acelaşi lucru, a adăugat el în interviul de amploare.

„Nu este necesar… încă trebuie să ne gândim la asta, dar nu exclud că putem face acelaşi lucru”, a adăugat Putin,

Cu toate acestea, Putin a declarat că Rusia nu s-a confruntat niciodată cu necesitatea de a folosi arme nucleare în Ucraina, unde conflictul face ravagii din februarie 2022.

„De ce avem nevoie să folosim arme de distrugere în masă? Nu a existat niciodată o astfel de nevoie”, a mai afirmat preşedintele rus.

Related posts

Ucraina a primit noi sisteme de apărare antirachetă: Cerul nostru va fi mai protejat

econtext

Culmea absurdului: Vladimir Putin e pasibil de închisoare în Rusia după ce a denunțat rebeliunea mercenarilor Wagner

econtext

Volodimir Zelenski ceartă din nou NATO: „NU există destulă unitate!”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix