16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Putin, apărat de Occident în fața lui Prigojin. Ce i-au cerut liderii din NATO Ucrainei

Occidentul nu a vrut să ofere Kremlinului un pretext pentru acuzațiile de sprijinire a rebeliunii lui Prigojin. Prin urmare, Ucrainei i s-a cerut să nu lovească Federația Rusă în timpul acestor evenimente.

Aliații Ucrainei au îndemnat Kievul să nu lovească teritoriul Rusiei în timpul revoltei lui Evgheni Prigojin, creatorul organizației criminale internaționale recunoscute PMC Wagner, pentru a evita acuzațiile de sprijinire a rebelilor și de implicare a Occidentului în aceste evenimente, potrivit Gordon.ua.

Occidentul a venit cu mesajul către Ucraina de a „nu zgâlțâi barca”.

Interlocutorul postului a adăugat că acest mesaj a fost transmis autorităților ucrainene la nivelul miniștrilor de externe ai mai multor țări, adjuncților acestora și prin intermediul ambasadorilor.

Un oficial care a vorbit cu CNN a repetat teza că rebeliunea lui Prigojin este „afacerea internă a Rusiei”. El a adăugat că această poziţie face parte şi din mesajul adresat oficialilor ucraineni.

Potrivit acestuia, aliații i-au avertizat pe ucraineni să nu provoace situația. Kievul a fost îndemnat să folosească oportunitățile pentru a ataca forțele de ocupație de pe teritoriul ucrainean, dar să nu se implice în treburile interne și să nu lovească instalațiile militare de pe teritoriul rus.

Potrivit oficialului, Occidentul nu a vrut să „alimenteze narațiunea” că rebeliunea lui Prigojin ar fi putut fi o inițiativă din exterior. El a adăugat că „acesta este ceea ce rușii [ar] dori întotdeauna”, argumentând că se presupune că există amenințări la adresa suveranității Rusiei din partea Occidentului.

Occidentul a știut tot de la început

Informațiile erau atât de secrete încât în ​​SUA au fost informați numai oficialii de vârf ai administrației Biden, precum și membrii „Grupului celor Opt” al Congresului, care au acces la cele mai secrete chestiuni de informații.

Președintele american Joe Biden a subliniat că Statele Unite și cei mai apropiați aliați ai săi nu au fost implicați în insurgența Wagner atunci când au comentat public evenimentele rusești pentru prima dată în acest weekend.

Președintele țării ocupante a Federației Ruse, Vladimir Putin, vorbind pe 26 iunie cu un apel către ruși cu privire la „rezultatele” rebeliunii lui Prigojin, a spus, printre altele, că „dușmanii Rusiei” au organizat rebeliunea. El a repetat încă o dată narațiunile de propagandă rusă despre „naziștii de la Kiev” și „patronii lor occidentali”.

Related posts

Giorgia Meloni recunoaște că a fost neputincioasă. Marea problemă a Italiei, de nerezolvat

econtext

Adevarata miza a suspendarii presedintelui Traian Basescu

Asaftei Bogdan

Finalul lui Putin! Veste teribilă despre ultimele sale clipe

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix