21.2 C
București
30 septembrie 2023
econtext.ro
ȘTIRI

Putin despre procesele lui Trump: o “persecuție” politică

The Wall Street Journal scrie că președintele rus Vladimir Putin este foarte ferm când vine vorba despre procesele lui Trump. El afirmă că dosarele deschise împotriva candidatului republican demonstrează slăbiciunea Statelor Unite.

Președintele rus Vladimir Putin a făcut din nou referiri cu privire la acuzațiile penale cu care se confruntă Donald Trump. El a afirmat că dosarele deschise împotriva fostului președinte al SUA reprezintă o “persecuție” politică.

“Toate astea dezvăluie întreaga putreziciune a sistemului politic american, un sistem care nu poate pretinde să-I învețe pe alții ce înseamnă democrația”, a spus Putin.

Afirmațiile lui Putin nu fac decât să le reitereze pe cele ale lui Trump. Împotriva lui au fost formulate în total 91 de capete de acuzare. De la tentativele sale de a schimba rezultatul alegerilor din 2020 până la Florida bani dați pentru a plăti tăcerea unei vedete porno.

Procesele lui Trump, o cacealma?

În luna februarie a anului trecut, când Rusia și-a lansat războiul în Ucraina, fostul președinte american a spus că Putin e “destul de isteț”. Dar a și criticat reacția SUA la adresa invaziei Rusiei. El a spus că ar putea rezolva problema războiului din Ucraina într-o singură zi, printr-un acord.

Referindu-se la aceste declarații, Putin a spus că ar saluta o asemenea inițativă. Dar el a mai spus că nu se așteaptă la o schimbare a relațiilor dintre Rusia și SUA. Și asta indiferent cine ar fi președinte începând din noiembrie 2024.

De mai multă vreme, Putin a spus că războiul din Ucraina este de fapt o luptă mai amplă. Chiar îndreptată împotriva alianței occidentale conduse de SUA. El a spus și că dosarele împotriva lui Trump scot la lumină tensiunile interne din SUA. Tensiuni care slăbesc țara în conflictul cu Rusia. “Ei și-au expus, pur și simplu, problemele interne”, a spus el. ”Toate astea arată cu cine concurăm”, a subliniat Putin.

Contraofensiva

În ultimele săptămâni, ucrainenii au reușit să străpungă apărarea rusească din sud. Însă, mai au încă multe de făcut până să poată cuceri niște orașe de importanță strategică. Grăbit, Putin a spus că contraofensiva Ucrainei a eșuat. El a declarat că furnizarea continuă de armament occidental nu vor aduce rezultate pentru forțele Kievului. “Pur și simplu, asta ar prelungi conflictul”, a subliniat Putin.

În ultimele luni, Rusia a căutat să reducă lipsa de forțe lansând campanii de recrutare la nivelul întregii țări.

Sunt voluntari

El a spus că, în ultimele 6-7 luni, 270000 de ruși s-au înscris voluntar în forțele armate. Cifra se apropie de cei 300000 de oameni, planificați să intre în armată în urma mobilizării anunțate în septembrie trecut.

“Oamenii optează de bunăvoie pentru serviciul militar, asta făcând parte din realitățile zilei de azi”, a subliniat el. “Vor să înțeleagă ce îi așteaptă, că pot să-și dea viața pentru patrie sau să fie grav răniți”.

Related posts

Zeci de directori au fost unsi pe criterii politice de catre PDL! Vezi ce directori generali din companiile de stat au fost instalati in timpul guvernarii Emil Boc

Asaftei Bogdan

O dronă ucraineană a lovit o clădire din Rusia

econtext

FACTURA USL DUPA ZECE LUNI DE GUVERNARE: 80% din guvernarea USL a inrautatit situatia Romaniei. VEZI cele 150 de masuri luate de USL de cand conduce tara

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More