10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Putin, disperat. Pregătește de luptă rachetele balistice intercontinentale Sarmat

Putin, disperat. Pregătește de luptă rachetele balistice intercontinentale Sarmat. Președintele Putin a făcut un anunț de ultimă oră. Armata sa a trecut la o acțiune radicală.

Disperarea Rusiei. Aruncă în luptă si pregătește rachetele balistice intercontinentale Sarmat. Directorul agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, Iuri Borisov, a anunţat vineri că rachetele balistice intercontinentale Sarmat au fost plasate în stare de luptă, relatează agenţia de presă RIA, citată de Reuters.

Disperarea Rusiei. Aruncă în luptă rachetele intercontinentale Sarmat. Pot transporta minim 10 focoase nucleare
Racheta Sarmat este capabilă să transporte 10 sau mai multe focoase nucleare şi să lovească ţinte aflate la mii de kilometri distanţă, în SUA sau Europa.

Sarmat are o rază de acţiune de 18.000 de kilometri. Îi permite Rusiei să atingă ţinte în întreaga lume, lansând atacuri fie prin Polul Nord, fie prin Polul Sud. Potrivit The Independent, racheta Sarmat este considerată al doilea Satan.

Armata rusă a efectuat cu succes teste cu noua sa rachetă balistică intercontinentală Sarmat. Este o armă de nouă generaţie cu rază lungă de acţiune.

Putin speră că Sarmat, al doilea Satan, îi va face pe inamicii Rusiei să „reflecteze”
Preşedintele Putin o consideră fără egal în lume, sperând că îi va face pe inamicii Rusiei să ”reflecteze”.

Pregătește

Principala unitate militară rusă înarmată cu rachete Sarmat cu capabilităţi nucleare are sediul la Uzhur. Este situat în regiunea Krasnoiarsk, la circa 3.000 km est de Moscova. Rachetele sunt plasate în aceleaşi locuri şi în aceleaşi silozuri ca rachetele Voevoda din era sovietică, pe care le înlocuiesc.
”Este cu adevărat o armă unică care va consolida potenţialul militar al forţelor noastre armate, care va asigura securitatea Rusiei în faţa ameninţărilor externe şi care îi va face să reflecteze de două ori pe cei care încearcă să ameninţe ţara noastră cu o retorică dezlănţuită şi agresivă”, a afirmat Putin într-o declaraţie televizată, imediat după efectuarea testului.

Sarmat a lovit o țintă la 6.000 de kilometri

”Noul complex are cele mai înalte performanţe tehnice şi tactice şi este capabil să depăşească toate mijloacele moderne de apărare antirachetă. Nu are echivalent în lume şi nici nu va avea mult timp de acum înainte”, a completat țarul de la Kremlin.

Racheta a fost lansată de pe cosmodromul Pleseţk din nord-vestul Rusiei, lovind o ţintă la circa 6.000 de kilometri depărtare în peninsula Kamceatka.

Related posts

Rusia își trimite piloții în misiuni sinucigașe la Insula Șerpilor

econtext

Un avion rusesc Su-34 de 50 milioane $, distrus într-un atac ucrainean de geniu la 1.600 km distanță

econtext

Ministrul britanic de externe, în vizită în China. Se încercarea repararea legăturile deteriorate

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More