33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Putin își admite înfrângerea. În fața cui a recunoscut așa ceva

Preşedintele rus Vladimir Puțin a recunoscut că armata ucraineană implementează o ofensivă strategică pe scară largă şi că avansează. Este prima oară când liderul de la Kremlin își recunoaște eșecul, dar și mai important este în fața cui a admis realitatea.

Declaraţia a fost făcută de Vladimir Puțin în cadrul conferinţei de presă de sâmbătă seara, dedicată rezultatelor summitului Rusia-Africa de la Sankt Petersburg.

Întrebat de jurnalişti despre planul de pace pentru Ucraina, propus de liderii africani, Puțin a răspuns că unele prevederi ale inițiativei africane pentru o reglementare în Ucraina sunt deja puse în aplicare, dar „sunt lucruri greu de pus în aplicare sau irealizabile”.

„De exemplu, unul dintre punctele propuse este încetarea focului. Dar armata ucraineană avansează, este în atac, după cum se spune, implementează o ofensivă strategică la scară largă. Nu putem înceta focul când suntem atacați”, a declarat liderul de la Kremlin, citat de agenţia TASS.

Putin a mai spus că această inițiativă „poate fi folosită ca bază pentru unele procese care vizează găsirea păcii la fel ca altele, de exemplu, inițiativa de pace chineză”.

Vladimir Puțin a mai declarat că țările africane tratează bine Ucraina și caută cu sinceritate opțiuni pentru a pune capăt conflictului. El a menționat că inițiativa lor ar putea sta la baza discuțiilor de pace, împreună cu ideile Chinei. În același timp, prevederile planului sunt deja implementate, inclusiv schimbul de prizonieri și soluționarea problemelor umanitare.

Șeful statului rus a precizat că discuţia cu șefii țărilor africane pe tema Ucrainei a fost lungă și de fond. El a subliniat că toată lumea a vorbit despre această problemă. Potrivit lui Putin, statele africane se străduiesc de fapt să ajungă la o soluționare a conflictului într-un fel. „Vreau să subliniez încă o dată. Iniţiativa a fost dintr-o poziție absolut prietenoasă, o căutare reală a unor căi, o căutare a unor oportunități pentru a dezamorsa această situație”, a spus Putin.

Despre situaţia de pe frontul din Ucraina

Despre mersul aşa zisei „operațiunii speciale”, şeful statului rus a declarat că după discuțiile privind Ucraina, a discutat cu comandanții de pe front. Totodată, el a subliniat că nu consideră comanda și controlul trupelor treaba lui și nu primește rapoarte la fiecare oră. Cu toate acestea, de mai multe ori pe zi, șeful statului contactează Ministerul Apărării și anumite unități. Potrivit lui Putin, nu există schimbări majore pe frontul din Ucraina.

Eforturile făcute de Vladimir Putin la summitul Rusia-Africa de la Sankt Petersburg se pare că nu şi-au atins scopul. După ce preşedintele rus le-a promis că le şterge datoriile de miliarde şi le oferă gratuit anumite cantităţi de cereale, liderii africani au cerut încetarea focului în Ucraina. „Livrarea gratuită a cantităților mici de cereale către șase țări africane, promisă de Vladimir Putin, nu va rezolva criza de pe piața mondială alimentară cauzată de invazia rusă a Ucrainei, ostilitățile trebuie oprite”, a declarat președintele Uniunii Africane, Azali Assoumani, în discursul de închidere a summitului Rusia-Africa.

Related posts

EXCLUSIV! ADEVĂRUL DESPRE EMIL BOC: câte spitale a închis cât a fost la guvernare. Şi câte a făcut Ponta la loc

Asaftei Bogdan

Finalul lui Putin! Liderul de la Kremlin are zilele numărate

econtext

Recep Erdogan: „Turcia s-ar putea despărţi de Uniunea Europeană dacă va fi necesar”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix