33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Putin mută navele de război din Marea Neagră departe de România. Unde face un nou port strategic?

Putin mută navele din Marea Neagră departe de România. Unde face un nou port pentru nave de luptă? aflăm după ultimele imagini din satelit. Noul port va fi terminat în 2024 în Ochamchire, la 2.000 de kilometri de coasta Mării Negre a României.

Flota Mării Negre a Rusiei a suferit pierderi foarte grele, câteva nave amiral fiind scufundate de Ucraina.

Putin mută navele din Marea Neagră departe de România. Unde face un nou port pentru nave de luptă? 
Reamintim că în seara zile de 13 aprilie 2022, nava amiral a Flotei ruse de la Marea Neagră, crucișătorul rus Moskva a fost lovit de sistemul de rachete de coastă RK-360MT „Neptun”.

La 14 februarie 2024, Ucraina a distrus o mare navă de debarcare Caesar Kunikov a Flotei Mării Negre a statului agresor Rusia.

Putin

În Flota Mării Negre sunt 54 de nave din care 7 submarine.

Rusia și-a retras navele din estul Mării Negre, iar acum în zona apropiată de România nu se mnai află nici submarine, nici nave de atac, ci doar nave comerciale.

Pe noi imagini din satelit arată o nouă dezvoltare în cel mai nou port rusesc de la Marea Neagră, Ochamchire, situat în regiunea georgiană separatistă Abhazia, controlată de Kremlin, în timp ce Moscova caută noi centre de unde să își proiecteze puterea într-o mare care a devenit un teatru cheie al războiului său împotriva Ucrainei.

Imaginile din satelit Planet Labs PBC de diferite rezoluții furnizate presei – cele mai recente disponibile – indică unele lucrări de construcție și dragare în portul Ochamchire din estul Mării Negre, care ar putea fi operațional până la sfârșitul anului 2024.

Portul se află la aproximativ 500 de mile de teatrul naval în care Ucraina a scufundat sau a avariat mai multe nave rusești din februarie 2022. Dar, până acum, amploarea lucrărilor pare inadecvată pentru a aborda provocările Moscovei în Marea Neagră, care a văzut cum cea mai mare parte a Flotei Mării Negre, cândva formidabilă, a fost retrasă din bazele sale principale din Peninsula Crimeea ocupată.

Se crede că adâncimea portului a fost extinsă anterior la aproximativ 30 de picioare, conform datelor din 2022 ale Fundației Rondeli. Acest lucru înseamnă că poate găzdui nave militare mai mari, inclusiv fregate precum Amiral Makarov, care a devenit nava amiral a Flotei Mării Negre după scufundarea Moskva în aprilie 2022.

Related posts

România trece la ora de vară. Când vom da ceasurile înainte cu o oră

econtext

Cu ce sumă infimă sunt atrași voluntarii în armata română. În Legiunea Străină iau de 3 ori mai mult

econtext

Dezvăluirea momentului despre Elena Udrea! S-a aflat acum ce a făcut

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix