10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Putin nu se va opri la Ucraina. Republica Moldova și țările baltice, următoarele ținte

Șeful armatei belgiene, Michel Hofman, anunță că următoarele ținte ale Kremlinului ar putea fi Republica Moldova și țările baltice. Vladimir Putin nu se va mulțumi cu teritoriile obținute din Ucraina.

Vladimir Putin ar avea în plan să atace Republica Moldova și țările baltice după ce ar trece de Ucraina. Declarația a fost făcută de amiralul Michel Hofman, șeful armatei belgiene.

Vladimir Putin nu se va opri la Ucraina

În timpul unei vizite a soldaților belgieni staționați în România, amiralul Hofman a spus că Rusia „a arătat deja că are voința de a ataca un vecin”:

„Limbajul președintelui rus Vladimir Putin este întotdeauna ambiguu. Este absolut posibil ca ei (rușii, n.r.) să aibă și alte idei mai târziu. Fie spre sud, în (Republica) Moldova, fie spre statele baltice.

Europa trebuie să se pregătească de urgență și să arate clar că se poate apăra” și că „va contraataca dacă va fi necesar”, a șeful armatei belgiene.

Putin

Ucraina a reușit să blocheze ofensiva Rusiei

Invazia pe scară largă a forțelor lui Vladimir Putin a fost blocată de ucraineni. Chiar dacă contraofensiva ucraineană nu și-a atins scopul, forțele Rusiei nu au reușit să mai obțină câștiguri teritoriale însemnate.

Forțele Moscovei par slăbite în acest moment din cauza războiului pe care îl duc împotriva Ucrainei, însă această slăbiciune este „temporară”, crede șeful armatei belgiene.

Dacă Rusia va câștiga războiul, „va regenera în cele din urmă mașina de război și își va reconstrui forțele armate”.

Amiralul Hofman nu exclude posibilitatea ca Vladimir Putin să caute să deschidă un nou front
Acest front ar urma să fie deschis în paralel cu cel din Ucraina:

„Trebuie să ne asigurăm că avem capacitatea de a evita acest lucru și să ne demonstrăm disponibilitatea de a contraataca dacă este necesar. Europa trebuie să se pregătească urgent. Cei care tânjesc după pace ar face bine să se pregătească pentru război, pentru a descuraja Rusia”, a subliniat ministrul belgian al Apărării, potrivit POLITICO.

În timpul vizitei sale la trupele belgiene, Michel Hofman și-a exprimat îngrijorarea cu privire la evoluția situației din Ucraina. El a subliniat că este obligatoriu ca statele membre NATO să contribuie la o descurajare activă.

Related posts

Statele NATO pot trimite trupe în Ucraina. „Dacă acționează unilateral, Alianța nu devine parte a conflictului”

econtext

Mărturii despre cum se poartă în prezent războiul dintre Hamas și Israel: „Avioanele de recunoaștere supraveghează totul”

econtext

Erdogan anunță că nu mai vorbește cu Netanyahu: „L-am șters și l-am aruncat! Nu mai este cineva cu care putem vorbi”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More