10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Putin ordonă inventarierea proprietăților naționale în străinătate începând cu Imperiul Rus

Putin ordonă inventarierea proprietăților naționale în străinătate, începând cu Imperiul Rus. Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care se alocă fonduri pentru căutarea, înregistrarea și protecția juridică a proprietăților străine deținute de Rusia.

Vladimir Putin ordonă inventarierea proprietăților naționale în străinătate, care datează din Uniunea Sovietică și Imperiul Rus.

Potrivit documentului, Administrația Prezidențială și Ministerul de Externe al Rusiei se vor ocupa de această problemă.

Putin ordonă inventarierea proprietăților naționale în străinătate, începând cu Imperiul Rus

Fondurile alocate sunt destinate să acopere costurile asociate cu „căutarea proprietății aparținând Federației Ruse, fostului Imperiu Rus, fostului URSS, înregistrarea corectă a drepturilor și protecția juridică a acestor proprietăți”, potrivit Tass.

În ianuarie 2024, țările UE au început să pună în aplicare propunerea Comisiei Europene de a utiliza 300 de miliarde de dolari din activele înghețate ale Rusiei în interesul Ucrainei.

Ca răspuns la aceste acțiuni, oficialii ruși au amenințat cu posibile proceduri judiciare și au promis un răspuns în oglindă în cazul confiscării bunurilor rusești.

Kremlinul consideră orice tentativă de confiscare drept „furt direct”, a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

Un alt decret alocă fonduri pentru a acoperi cheltuielile departamentului pentru întreținerea și utilizarea proprietății federale a Rusiei în străinătate.

Related posts

Suedia, aproape de NATO. Erdogan promite că va transmite parlamentului spre ratificare protocolul de aderare

econtext

Zelenski anunţă victoria Ucrainei după o şedinţă a comandanţilor supremi

econtext

China, despre atacul Iranului asupra Israelului: A fost un exerciţiu al dreptului de autoapărare

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More