5 C
București
2 decembrie 2023
econtext.ro
ȘTIRI

Putin, părăsit de toți. Marele aliat se alătură sancțiunilor

Putin, părăsit de toți., părăsit de toți. Kazahstanul anunță că va implementa oficial sancțiuni împotriva Federației Ruse, potrivit președintelui Kassym-Jomart Tokaev, după întrevederea avută cu cancelarul german Olaf Scholz la Berlin.

Președintele din Kazahstan, Kassym-Jomart Tokaev, a efectuat o vizită oficială în Germania în perioada 28-29 septembrie. În timpul acesteia, el a avut programate întâlniri cu cancelarul germanOlaf Scholz și cu președintele federal Frank-Walter Steinmeier, la Berlin.

Kazahstan se solidarizează cu Ucraina și condamnă Rusia pentru acțiunile sale

„Avem contacte cu organizațiile relevante pentru a respecta regimul de sancțiuni și cred că nu ar trebui să existe nicio îngrijorare din partea Germaniei cu privire la posibile acțiuni menite să ocolească aceste sancțiuni”, a declarat Tokaev.

Mai mult, președintele a subliniat că Kazahstanul nu are nicio preocupare cu privire la revendicări teritoriale din partea Rusiei. Frontiera dintre Rusia și Kazahstan a fost deja stabilită, demarcată și în mare parte confirmată și ratificată de parlamentele ambelor țări.

Kazahstanul s-a distanțat treptat de Rusia lui Putin de-a lungul ultimelor luni. În primăvara acestui an, Tokaev l-a criticat pe liderul de la Kremlin, care a luat totul ca pe o glumă.

La summit-ul Uniunii Economice Euroasiatice (UEE) din luna martie, desfășurat la Moscova, președintele kazah a exprimat critici neobișnuit de aspre la adresa uniunii. El a considerat apropierile între Rusia și Belarus drept o problemă serioasă.

În cadrul discursului său, Tokaev a afirmat că principiile stabilite în tratatul UEE din 2015 au fost încălcate.

„Cred că nu este momentul şi nici locul potrivit pentru a enumera numeroasele fapte de blocaj şi restricţii reciproce care apar cu regularitate – încă apar cu regularitate. Nu sunt în favoarea dramatizării situaţiei, dar problemele trebuie să fie rezolvate”, a mai atras atenţia liderul kazah.

Putin

SUA a amenințat Kazahstan cu privire la relație ei cu Rusia
În luna aprilie a anului 2023, administrația americană a avertizat că Kazahstanul cu privire la relația cu Rusia. Astfel, s-a transmis că dacă va continua să asiste Moscova în evitarea sancțiunilor, va fi supus și el unor măsuri restrictive.

În urma deciziei guvernului german de a opri achizițiile de petrol rusesc, Kazahstanul a majorat furnizările de petrol către rafinăriile din Germania. În acest an, Kazahstanul a livrat Germaniei o cantitate de 500.000 de tone de petrol brut.

Related posts

George Simion, scandal prin ușă la Ministerul Energiei: După taxa pe soare, urmează taxa pe aer

Nemeșan Iulian

Lovitură de stat în Rusia?! Au anunțat acum: Îi vom distruge pe toți. Mergem până la capăt

econtext

Război în Israel. Eșecul serviciilor secrete explicat în cinci pași

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More