21.1 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Putin poate lua țările baltice în șapte zile. Apoi Rusia va fi de neoprit

Putin poate lua țările baltice în șapte zile. Apoi Rusia va fi de neoprit. Dacă țările partenere ale Ucrainei nu găsesc o modalitate de a crește producția de apărare pentru a ajuta Ucraina, acestea vor fi în cele din urmă ținte ale Rusiei.

Putin poate lua țările baltice în șapte zile. Apoi Rusia va fi de neoprit. 

Şeful adjunct al Serviciului de Informaţii Militare al Ucrainei (HUR), Vadim Skibțski, a vorbit într-un interviu pentru The Economist despre dificultăţile viitoare pentru Ucraina în Donbas şi despre ameninţarea Kremlinului la adresa naţiunilor baltice ale NATO.

Şeful adjunct al Serviciului de Informaţii Militare al Ucrainei (HUR), Vadim Skibțski, a vorbit într-un interviu pentru The Economist despre dificultăţile viitoare pentru Ucraina în Donbas şi despre ameninţarea Kremlinului la adresa naţiunilor baltice ale NATO.

Putin poate lua țările baltice în șapte zile. Apoi Rusia va fi de neoprit

Skibțski susține că Rusia nu este indimidată de importanța Articolului 5 din apărarea colectivă a NATO și nici de prezența trupelor NATO în țările care se învecinează cu Ucraina.

„Rușii vor captura țările baltice în șapte zile. Timpul de reacție al NATO este de zece zile”, a subliniat Skibțski.

Putin are un plan și este hotărât să-l pună în aplicare. Doar opoziția Ucrainei a dat Europei un avans de mai mulți ani, eliminând amenințarea imediată a trupelor și pușcașilor marini ruși.

Acum, potrivit lui Skibițki, întrebarea este dacă Europa va întoarce favoarea și va menține Ucraina în joc, scrie The Economist, potrivit Kyiv Post.

„Vom continua să luptăm. Nu avem de ales. Vrem să trăim. Dar rezultatul războiului nu depinde doar de noi.”

Vadim Skibțski, adjunctul lui Budanov la HUR, a vorbit despre posibilitatea ca Ucraina să piardă Ceasiv Iar și a avertizat că luna mai ar putea fi o lună dificilă pentru ucraineni, cu posibile câștiguri ale Rusiei dacă va lansa ofensive în Est.

Rusia încearcă să implementeze un plan pentru așa-numita „eliberare” completă a regiunilor Donețk și Lugansk. Kremlinul a ordonat forțelor sale „să ia ceva” până la Ziua Victoriei sărbătorită la 9 mai sau înainte de vizita lui Putin în China, o săptămână mai târziu.

Potrivit lui Skibițki, pierderea orașului Ceasiv Iar, care este o cheie pentru înaintarea Rusiei către ultimele orașe mari din regiunea Donețk, este o chestiune de timp.

„Nu astăzi sau mâine, desigur, dar totul depinde de rezervele și proviziile noastre”, a spus Skibițki.

Planul de destabilizare „în trei straturi” al Moscovei

În mai, Rusia ivizează trei sfere pentru a destabiliza Ucraina, a spus Skibițki.

Principala sferă de este arsenalul Kievului. În ciuda aprobării ajutorului militar al SUA, armele vor avea nevoie de săptămâni pentru a ajunge în pozițiile de front ucrainene.

Odată ce ajung pe câmpul de luptă, este puțin probabil ca aceste arme să se potrivească cu stocul de obuze ale Rusiei sau să ofere o protecție eficientă împotriva bombelor distructive ale Kremlinului.

A doua sferă este campania de dezinformare a Rusiei în Ucraina, menită să submineze planul de mobilizare și legitimitatea politică a președintelui Volodimir Zelenski. Mandatul președintelui Ucrainei expiră oficial la 20 mai, dar Constituția permite prelungirea sa pe termen nedeterminat în timp de război.

A treia sferă este campania neîntreruptă a Rusiei de izolare internațională a Ucrainei. Ambele părți încearcă să obțină „cea mai favorabilă poziție” înaintea potențialelor negocieri, dar discuțiile semnificative ar putea să nu înceapă până în a doua jumătate a anului 2025.

Capacitatea de producție militară rusă s-a extins, dar va atinge un platou la începutul lui 2026 din cauza lipsei de materiale și ingineri, a spus Skibițki.

Ambele părți se pot confrunta în cele din urmă cu o lipsă de arme, „iar dacă nimic nu se schimbă, Ucraina va fi prima”.

Related posts

Abramovici, oligarhul preferat al lui Putin. Ce-i șoptește la ureche

econtext

Putin se teme de asasinare chiar și la ”prietenul său drag” Xi Jinping. În Kârgâzstan a oprit activitatea în toată țara

econtext

Viktor Orban va deveni preşedintele Consiliului Uniunii Europene. Cum poate fi ținut în frâu?

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix