16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Rachetele rusești lovesc foarte aproape de România. Obiectivele vizate

Zilele trecute, rachetele Aer Sol rusești  au lovit portul Reni, de pe teritoriul ucrainean, care se află foarte aproape de orașul Galați.

Prezent la un ceremonial militar organizat în cazarma Brigăzii 1 Rachete Sol Aer (RSA), ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr le-a cerut militarilor români să fie pregătiți pentru a distruge rachetele trase de Rusia, dacă acestea ar ajunge pe teritoriul României.

În acest context, ministrul Apărării Naționale, care a decorat drapelul de luptă a Brigăzii 1 Rachete Aer Sol, a vorbit despre pericolul ca rachetele trase de Rusia, spre teritoriul ucrainean, să lovească și zone din România.

„Acest război a transformat o parte a Mării Negre într-o zonă de conflict. Rachetele lansate de navele de luptă ruseşti lovesc oraşe şi elemente de infrastructură civilă în Ucraina, ucigând oameni nevinovaţi şi punând în pericol milioane de cetăţeni ucraineni. Am văzut recent că aceste lovituri vizează şi obiective aflate foarte aproape de România, iar dumneavoastră, ca rachetişti antiaerieni, înţelegeţi foarte bine natura acestor riscuri”, a spus ministrul apărării naţionale, apreciind, totodată, că „ţara noastră este parte a celei mai puternice alianţe politico-militare din lume, iar acest statut ne oferă cele mai importante garanţii de securitate din întreaga noastră istorie. Dar experienţa dramatică a Ucrainei ne arată şi că apărarea începe de acasă”, a spus ministrul Tîlvăr.

Armata română s-a dotat cu celebrele Patriot

Oficialul român s-a mai referit în discursul său și la contextul geo politic actual, care este foarte complicat, și fără precedent de la al doilea război mondial.

De asemenea, ministrul a mai precizat că în cursul acestui an s-a încheiat prima etapă din programul care se referă la dotarea unei mari unități de profil cu celebrele rachete Patriot. Militarii români vor putea să se antreneze pe aceste noi sisteme, pentru a face față oricăror provocări.

„În acest an, am finalizat prima etapă a dotării Forţelor Aeriene Române cu sisteme de rachete sol-aer cu bătaie Patriot. Cele patru sisteme care au intrat deja în dotarea Regimentului 74 Patriot aduc României un plus important de securitate a spaţiului aerian. Sunt şi alte programe importante în acest domeniu pe care le avem în pregătire, cum ar fi programul SHORAD-VSHORAD, dar şi alte investiţii în tehnică şi tehnologie de ultimă generaţie. Acestea vor asigura României nivelul de apărare pe care îl merită şi de care are atâta nevoie, mai ales în actualul context de securitate”, a declarat Angel Tîlvăr.

Related posts

Incendiu într-un bloc din Sibiu. Haosul a pornit de la o țigară

econtext

Lovitură dură! Curtea de Apel: Clotilde Armand rămâne sub acuzație!

Cazaban Emilia

Alegerile din Olanda ar putea lăsa Austria „singură” împotriva României privind aderarea la Schengen

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix