33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Răsturnare de situație în cazul lui Prigojin! Anunțul făcut chiar acum de americani: Nu există niciun indiciu

Departamentul Apărării din Statele Unite a transmis joi că în prezent nu există informații care să sugereze că o rachetă sol-aer a doborât avionul despre care se presupune că îl transporta pe liderul mercenarilor ruși Evgheni Prigojin.

Nu ar fi vorba de o rachetă în cazul lui Evgheni Prigojin

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă al Forțelor Aeriene, Patrick Ryder, nu a oferit detalii suplimentare cu privire la ceea ce cred oficialii americani că a cauzat prăbușirea avionului lui Evgheni Prigojin.

Statele Unite analizează mai multe teorii cu privire la cauza prăbușirii avionului lui Prigojin. Anterior, doi oficiali americani au declarat că o rachetă sol-aer ar fi lovit avionul, potrivit Reuters.

Oficiali, care au vorbit sub rezerva anonimatului, au subliniat că informațiile sunt încă preliminare și în curs de revizuire.

„Nu avem nicio informație care să confirme în acest moment informațiile din presă care afirmă că a fost vorba de un tip de rachetă sol-aer care a doborât avionul”, a declarat Ryder în cadrul unei conferințe de presă la Pentagon.

Zece persoane și-au pierdut viața

Autoritățile aeriene ruse au declarat că Prigojin și mâna sa dreaptă, Dmitri Utkin se aflau în avion. De asemenea, alte opt persoane se mai aflau la bordul avionului privat care s-a prăbușit miercuri la nord-vest de Moscova. Nu au existat supraviețuitori în urma acestui incident.

Wall Street Journal a relatat joi o altă teorie, citând oficiali americani anonimi. Potrivit acestora, o bombă la bordul aeronavei sau un alt sabotaj ar fi cauzat, de fapt, prăbușirea.

Nu este neobișnuit să existe opinii concurente, chiar contradictorii, ale serviciilor de informații din cadrul guvernului american în orele și zilele care urmează evenimentelor internaționale majore.

Prăbușirea a avut loc la două luni după ce Prigojin și mercenarii săi Wagner au organizat o revoltă în care au preluat controlul asupra unui oraș din sud, Rostov, și au avansat spre Moscova.

Biden nu este surprins de decesul lui Prigojin

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri că nu a fost surprins de informațiile potrivit cărora Prigojin a murit într-un accident de avion. El a adăugat că în Rusia nu se întâmplă prea multe lucruri fără ca președintele Vladimir Putin să nu se afle în spatele lor.

Joi, Putin a declarat că dorește să exprime sincere condoleanțe familiilor celor care au murit. Președintele rus a punctat că este necesar să se aștepte rezultatul anchetei oficiale. Evgheni Prigojin, în vârstă de 62 de ani, șeful grupului de mercenari Wagner, a criticat în mod frecvent conducerea armatei ruse pentru incompetența cu care ar fi dus războiul din Ucraina.

Modelul de avion Embraer, care s-a prăbușit în Rusia, a înregistrat până în prezent un singur accident în cei peste 20 de ani de serviciu. Nici acest incident singular nu a fost legat de defecțiuni mecanice.

Related posts

Într-un război cu China, SUA ar pierde 90% dintre avioane în primele zile. America a rămas fără bani

econtext

NATO cumpără obuze de artilerie de 155 mm în valoare de 1,2 miliarde de dolari

econtext

Hamas ia în considerare o propunere de încetare a focului venită din partea Israelului

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix