17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Răsturnare în cazul lui Cherecheș! Procurorul german a spus că ar putea fi eliberat: „Să se bucure”

Bombă în cazul fugarului Cherecheș! Procurorul german care se ocupă de caz a spus că ar putea fi eliberat: „Să se bucure”.

Procurorul german care se ocupă de cazul fugarului Cătălin Cherecheș a declarat că edilul ar putea fi eliberat.

„Da, este posibil să nu fie trimis în România, poate fi eliberat, să se bucure de libertate. Dacă totul merge fără probleme, atunci Cătălin Cherecheș ar putea fi trimis în judecată în aproximativ 6 săptămâni. Nu știu dacă a încercat să lovească polițiștii, nu am această informație. Vă pot spune cu siguranță că nu a încercat să fugă, doar s-a opus încătușării”, a declarat procurorul, la România TV.

Bombă în cazul fugarului Cherecheș! Procurorul german a spus că ar putea fi eliberat: „Să se bucure”
Cătălin Cherecheș ar urma să fie transferat la penitenciarul din Munchen.

„Arestatul se află în momentul acesta la penitenciarul din Augsburg. Va fi adus în cursul zilei de astăzi la penitenciarul din Munchen. Acolo va rămâne până la decizia finală a instanței care ar putea decide trimiterea lui în România.

Procedura de trimitere în alt stat este o procedură mai complicată, așa este acum, s-a decis arestarea lui, următorul pas îl va face tribunalul din Munchen.

Instanța va decide în primă fază dacă dosarul lui Cătălin Cherecheș este corect întocmit pentru extrădare, dacă da, atunci în următoarea perioadă tot instanța, tribunalul va decide în următoarele 6 săptămâni dacă actele sunt corecte, dacă nu s-au depus contestații pentru extrădare.

Ei vor decide ce se va întâmpla cu arestatul, dacă va fi trimis în România sau dacă va fi eliberat”, mai spune procurorul.

Cătălin Cherecheș, primarul fugar din Baia Mare, a fost arestat în Germania în 28 noiembrie.

Related posts

Rusia se teme de sistemele HIMARS și M270 MLRS din România. Testarea acestora a început

econtext

Expoziția-eveniment „Universul lui Salvador Dali” va putea fi vizitată, pentru prima dată în București

econtext

Ministerul Economiei: Noi masuri pentru sprijinirea IMM-urilor

Nemeșan Iulian

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More