30.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Război în Ucraina, ziua 513. Ministrul Culturii din Ucraina și-a depus demisia

Trupele ucrainene au început să folosească muniții cu dispersie furnizate de SUA în contraofensiva lor împotriva Rusiei, potrivit a doi oficiali americani și o altă persoană informată cu privire la această problemă. Ministrul Culturii din Ucraina, Oleksandr Tkachenko a anunțat că și-a depus demisia primului ministru Denis Șmihal.

Update

Ministrul Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei, Oleksandr Tkachenko, a anunțat că și-a depus demisia primului ministru Denis Șmihal. „Am dus scrisoarea mea de demisie prim-ministrului în această seară din cauza unui val de neînțelegeri despre importanța culturii . Abia mai târziu am fost surprins de declarația președintelui pe aceeași problemă”, a scris el pe canalul propriu de Telegram.

Volodimir Zelenski și-ar fi dorit înlocuirea șefului Ministerului Culturii din țară. Președintele Ucrainei nu a explicat și motivul.

În acest context, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, a confirmat că munițiile cu dispersie furnizate de SUA se află în posesia Ucrainei și sunt utilizate pe front în cadrul contraofensivei împotriva Rusiei.

Atât New York Times, cât și Washington Post au relatat astăzi că forțele ruse aflate în prima linie a invaziei din sud-estul Ucrainei au fost atacate cu muniții cu dispersie.

Doi morți în urma atacului rusesc de peste noapte asupra Nikolaevului

Două persoane au fost găsite moarte la Nikolaev, după un atac rusesc peste noapte asupra orașului din sudul Ucrainei. Primarul a declarat că victimele erau un cuplu căsătorit.

El a spus că atacul, care a avut loc în jurul orei 3 dimineața, ora locală (miercuri, 20:00 ET), a afectat 65 de clădiri rezidențiale, precum și trei școli, o clinică pentru femei și o clădire administrativă. Nouă persoane au fost spitalizate.

De asemenea, o persoană a fost ucisă joi, la Odesa, în urma unui atac rusesc asupra acestui oraș.

SBU a reținut o angajată feroviară din Dnipro acuzată de spionaj pentru Rusia

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat joi că a reținut o angajată a operatorului feroviar de stat Ukrzaliznitsia pentru că a ajutat Rusia să planifice atacuri aeriene împotriva regiunii Dnipropetrovsk.

Suspecta, reținută în orașul Dnipro, culegea informații despre obiective de securitate și militare și le transmitea unui intermediar rus, a informat SBU. Astfel, ea sprijinea un plan rusesc de a viza rute de transport importante din punct de vedere strategic prin atacuri aeriene.

Între timp, canalul de Telegram Razgruzka Wagner, asociat cu gruparea Wagner, a publicat o declarație a unui membru al consiliului comandanților cu indicativul Marx, în care se menționează că până la 10.000 de mercenari vor fi trimiși în Belarus.

El a dezvăluit această cifră în contextul comentariilor privind declarația deputatului Dumei de Stat, Vladimir Şamanov, care susține că în jur de 32.000-33.000 de mercenari din Wagner au semnat contracte cu Ministerul rus al Apărării, iar alți 7.000-10.000 de mercenari sunt în slujba lui Evgheni Prigojin.

Marx afirmă că cifra de 33.000 nu corespunde realității. Conform declarațiilor sale, în timpul conflictului din Ucraina, gruparea Wagner a avut în total 78.000 de luptători, din care 49.000 erau deținuți. În momentul capturării orașului Bahmut, 22.000 de mercenari au fost uciși, iar alți 40.000 au fost răniți.

Mercenarii Wagner, reintegrați în armata rusă

Potrivit Pentagonului SUA, forțele Grupului Wagner sunt „reintegrate în cadrul armatei ruse”.

„În ceea ce privește situația din Belarus, avem informații că trupele Wagner continuă să se deplaseze în acea regiune și cred că se consolidează acolo… Cu siguranță, am observat că forțele Wagner au fost într-un fel reintegrate în cadrul armatei ruse”, a declarat joi Sabrina Singh, adjunctul secretarului de presă al Pentagonului.

Related posts

Război în Israel, ziua 98. Conflictul din Orientul Mijlociu escaladează. SUA amenință cu represalii

econtext

Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la Cotroceni

Moise Lidia

HARTA TRADARILOR POLITICE. Iata cine a dezertat din PDL, PSD, PNL, UNPR pentru a visa la un post de primar sau consilier la alegerile locale

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix