33.4 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Război în Ucraina, ziua 615. Rușii au lansat drone kamikaze și au tras asupra Nikopol

Război în Ucraina, ziua 615. Conflictele din zona invadată de forțele rusești sunt în plină desfășurare. Armata lui Putin a lansat 7 drone kamikaze și a tras asupra orașului Nikopol cu artilerie grea. De asemenea, FSB a reținut un rus care ar fi furnizat informații importante către ucraineni.

Război în Ucraina, ziua 615. Rușii s-au năpustit astăzi asupra orașului Nikopol. Armata lui Putin a lansat 7 drone kamikaze și a reușit să doboare o clădire cu 5 etaje. De asemenea, 18 locuințe au fost lovite în urma bombardamentului.

Război în Ucraina, ziua 615

Invazia rusească a reușit să distrugă o parte din orașul Nikopol din Ucraina. În urma tragerilor cu artilerie grea au fost doborâte 18 case, dar și o clădire cu etaje. De asemenea, mai multe linii electrice au fost avariate.

,,O clădire cu cinci etaje, 18 case, 12 depozite agricole, 2 mașini, panouri solare și linii electrice au fost avariate. Și, de asemenea, (n.r. – au fost avariate) un magazin și o clădire a unei organizații religioase”, a anunțat Serhi Lisak, șeful Administrației Militare Regionale Dnipropetrovsk.

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, susține că Rusia este pregătită de un dialog politic legat de Ucraina.

,,În cazul în care se creează condițiile necesare, rămânem pregătiți pentru discuții politice pe o bază realistă – atât în ceea ce privește soluționarea post-conflict a crizei ucrainene, cât și în ceea ce privește parametrii coexistenței ulterioare cu Occidentul, în general”, a afirmat Serghei Șoigu.

Avionul donat Ucrainei de Olanda va ajunge în România

Olanda va direcționa către Ucraina primul avion de luptă F-16 fabricat în Statele Unite ale Americii. Aparatul de zbor va ajunge întâi în centrul de antrenament din România.

„Mă aștept ca rachetele Patriot să fie livrate în curând, pentru a ajuta Ucraina în această iarnă. Și aceeași lucru este valabil și pentru F-16„, au spus oficialii olandezi legat de acest ajutor.

Apartamentul lui Zelenski, vândut de ruși

Autorităţile ruse au anunțat că apartamentul pe care Zelenski îl deținea în Crimeea a fost vândut prin licitație publică. Locuința era pe numele Olenei Zelenska și a ajuns în proprietatea unei rusoaice. Noua proprietară a achitat pentru luxosul apartament peste 400.000 de euro. Prețul de pornire stabilit de ruși pentru această licitație era de 200.000 de euro. Liderul de la Kiev mai are și alte proprietăți în Ucraina.

Război în Ucraina, ziua 615

Război în Ucraina ziua 615

Un mort și cinci răniți în urma bombardamentelor din Herson și Odesa

În urma bombardamentelor lansate de ruși în zona de sud a Ucrainei, au existat mai multe victime. Conform datelor oficiale, o femeie a murit, iar alte cinci persoane au fost grav rănite. Totodată, mai multe echipamente de pe un șantier naval din Marea Neagră au fost afectate de rachete.

,,Atacul a provocat un incendiu, care a fost stins rapid de salvatorii noștri”, a declarat guvernatorul regional din Odesa, Oleh Kiper.

FSB a reținut un rus suspectat că transmitea informații către Ucraina

Serviciul rus Federal de Securitate a reținut un rus la Sevastopol. Bărbatul este suspectat că ar fi furnizat date secrete legate de fortificațiile defensive ale Crimeii către Ucraina.

,,În martie 2023, în timpul lucrărilor de dotare a structurilor defensive ale Republicii Crimeea, rusul a colectat și a transferat unui reprezentant al Forțelor Armate ale Ucrainei informații referitoare la aceste obiecte cu referire la coordonatele geografice”, arată comunicatul FSB.

Ucraina a fost lovită în ultimele zile de o furtună puternică în urma căreia 4 persoane și-au pierdut viața.

Related posts

Europa și-a stabilit prioritățile militare împotriva Rusiei. Vrea o armată mobilă și ultradotată

econtext

Tendințe îngrijorătoare care pot anunța o escaladare. Expert în securitate: „Estul să se pregătească. Rusia ar putea ataca anul acesta sau anul viitor“

econtext

UE: Facebook și Instagram colectează date masiv și ilegal

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix