33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Război în Ucraina, ziua 755. Rusia lansează de șapte ori mai multe obuze decât ucrainenii

Război în Ucraina, ziua 755. Generalul-locotenent Ivan Havryliuk, adjunctul ministrului apărării, a raportat că Rusia a utilizat de șapte ori mai multe obuze de artilerie decât Ucraina, începând din anul 2024.

Război în Ucraina, ziua 755. Ucraina se confruntă cu o lipsă continuă de muniție, având nevoie urgentă de obuze și rachete.

Întârzierile în furnizarea asistenței militare americane, cauzate de disputele din Congres, au avut deja un impact direct pe terenul de luptă, contribuind la pierderea orașului Avdiivka, de o importanță strategică majoră.

În acest context, mai multe țări europene s-au unit într-o inițiativă condusă de Cehia pentru a achiziționa 800.000 de obuze de artilerie necesare pentru Ucraina.

Război în Ucraina, ziua 755. Rusia se așteaptă să domine câmpul de luptă

De fapt, Moscova nu reduce intensitatea focului și se așteaptă ca „să aibă destule obuze pentru a domina câmpul de luptă pentru o perioadă lungă de timp”

„Această putere de foc nu este asigurată doar de fabricile rusești. Regimul nord-coreean îi ajută pe ruși cu arme în cantități semnificative”, a declarat generalul.

Conform declarațiilor, rezervele de muniție ale Ucrainei sunt într-o scădere critică. S-ar presupune că regimul din Phenian a furnizat Moscovei cel puțin un milion de obuze, alături de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune și alte tipuri de armament.

Se estimează că Rusia a utilizat aproximativ 50 de rachete de proveniență nord-coreeană în atacurile asupra a șase regiuni ucrainene de la începutul conflictului, conform informațiilor furnizate de Procuratura din regiunea Harkov.

Război în Ucraina

Volodimir Zelenski cere ca ajutorul american să fie deblocat

Război în Ucraina, ziua 755. Este esențială o decizie rapidă din partea Congresului SUA pentru eliberarea ajutorului american nou de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei, a subliniat luni președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Armata ucraineană se confruntă cu o criză acută de muniții în timp ce încearcă să oprească avansul trupelor ruse.

„Este de o importanţă critică pentru noi ca în Congres să se încheie rapid toate procedurile necesare. Și să se ia o decizie finală asupra pachetului de ajutor, cerut de preşedintele democrat Joe Biden şi blocat de republicanii fostului preşedinte Donald Trump”, a subliniat Zelenski la o întâlnire cu senatorul republican Lindsey Graham, potrivit unui comunicat al preşedinţiei de la Kiev.

Preşedintele democrat Joe Biden a solicitat un nou ajutor în valoare de 61,4 miliarde de dolari pentru a sprijini Ucraina în conflictul său cu Rusia.

Acest ajutor a fost inclus într-un pachet mai amplu de 95 de miliarde de dolari. El cuprinde și asistență militară pentru Israel și Taiwan.

Scopul acestei mișcări este să determine republicanii să îl accepte.

Război în Ucraina

Război în Ucraina, ziua 755. Germania și Polonia vor să crească producția de muniții

Germania și Polonia își propun să coopereze pentru a spori producția de muniție destinate Ucrainei, a declarat luni ministrul german al apărării, în timpul unei întâlniri la Varșovia.

„Tocmai am vorbit despre creşterea producţiei în Polonia, în

Germania şi în alte ţări. Vrem să lucrăm la aceasta împreună cu industria”, a declarat pentru presă Boris Pistorius, în timpul unei conferinţe de presă comune cu omologul său polonez.

Ministrul german a mai subliniat necesitatea de a forma soldaţii ucraineni de către partenerii occidentali.

„Domeniul de formare (…) va deveni din ce în ce mai central, inclusiv pentru Ucraina. Vrem să facem totul împreună (…) pentru a dispune de capacităţile necesare pentru a asigura o formare maximală. Este vorba de hub-uri logistice pe care noi vrem să le apropiem de Ucraina”, a spus el.

La rândul său, ministrul polonez al apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunțat că cele două țări vor reactiva pe 26 martie o „coaliție de capacități blindate” în sprijinul Ucrainei.

Related posts

SUA au cerut ajutor Chinei și Indiei pentru descuraja Rusia să efectueze un atac nuclear tactic în Ucraina în 2022

econtext

Al III-lea Război Mondial va porni de la un aliat al Rusiei. Racheta poate lovi Europa de Est

econtext

Alertă totală în Germania! Amenințare cu bombă. S-a ordonat evacuarea

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix