28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Război în Ucraina ziua 788. Ajutorul militar SUA poate ajunge într-o săptămână pe front

Război în Ucraina ziua 788. Camera Reprezentanților a votat, după luni de întârziere, ajutorul militar de 60,84 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Situația este dramatică pentru forțele Kievului care s econfruntă cu o criză de muniție și arme

Război în Ucraina ziua 788. Trupele ucrainene pierd teren pe câmpul de luptă în fața Rusiei, conform CNN și BBC. Odată cu adoptarea proiectului de lege, este puțin probabil ca dinamica pe câmpul de luptă să se schimbe imediat. Cu toate acestea, revenirea sprijinului american este un impuls mare pentru Kiev, notează BBC.

Război în Ucraina

Război în Ucraina ziua 788

Preşedintele american Joe Biden a salutat adoptarea în Camera Reprezentanţilor a unui pachet de „ajutor crucial” pentru Ucraina şi Israel. El a spus că este „un mesaj clar despre puterea leadership-ului american în întreaga lume”. Biden a cerut Senatului să aprobe finanțările cât mai curând posibil. Cele două ajutoare trebuie acum aprobate de Senat, unde un prim vot ar putea avea loc chiar marţi.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat votul dat de Camera Reprezentanţilor pentru noul pachet de ajutor destinat Ucrainei. El a precizat că Kievul foloseşte arme furnizate de aliaţii NATO pentru a distruge capacităţile de luptă ruseşti.
„Acest lucru întăreşte securitatea noastră, a tuturor, în Europa şi America de Nord”, a scris Stoltenberg pe X.
Și preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a vorbit despre un ajutor crucial. El a salutat votul dat în Camera Reprezentanților, spunând că „trimite un mesaj clar Kremlinului”: Lumea Liberă va continua să sprijine Ucraina şi poporul său.

I welcome that the U.S. House of Representatives has approved a major new package of aid to #Ukraine. Ukraine is using the weapons provided by #NATO Allies to destroy Russian combat capabilities. This makes us all safer, in Europe & North America.

— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg)  April 20, 2024

Primele arme ar putea ajunte într-o săptămână
Pentagonul pregătește o infuzie masivă de echipament militar pentru Ucraina. Armamentul și munițiile sunt„gata de transfer”, declarau oficialii americani, care mai așteaptau doar voturile din Congres și avizul lui Biden.

Departamentul Apărării a început să asambleze pachetul de asistență cu mult înainte de aceste voturi. Oficialii americani caută să accelereze procesul, au declarat mai multe surse pentru Washington Post.

Un oficial a vorbit sub protecția anonimatului că, odată ce proiectul de lege va fi finalizat, va dura mai puțin de o săptămână pentru ca unele dintre arme să ajungă pe câmpul de luptă, în funcție de locul în care sunt depozitate – SUA sau chiar Europa.

It is now my greatest pleasure to flip a finger at everyone who has tried so insanely hard and failed to kill the U.S. defense aid bill and help Russia crush and exterminate Ukraine – from corrupt politicians to useful idiots, as well as the one overtly selling out her own…

pic.twitter.com/wIDcgVmO5g

— Illia Ponomarenko 🇺🇦 (@IAPonomarenko) April 20, 2024

Război în Ucraina ziua 788. Reacția Kremlinului

Ajutorul american de aproape 61 de miliarde de dolari aprobat de Camera Reprezentanţilor „va omorî şi mai mulţi ucraineni din cauza regimului de la Kiev”, a denunţat Kremlinul după vot, relatează AFP.

„Decizia de a oferi ajutor Ucrainei era aşteptată şi previzibilă. Va îmbogăţi şi mai mult Statele Unite ale Americii şi va ruina şi mai mult Ucraina, omorând şi mai mulţi ucraineni din cauza regimului de la Kiev”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat printr-o majoritate bipartizană, un pachet de aproape 61 de miliarde de dolari. Banii sunt destinați susținerii Ucrainei în războiul cu Rusia. Această asistenţă militară şi economică, rezultatul unor luni de negocieri extrem de tensionate şi laborioase, trebuie aprobată acum de Senat, unde un prim vot ar putea avea loc chiar marţi.

SUA și-a prezentat flota de bombardiere invizibile

SUA și-au adunat aproape întreaga flotă de bombardiere nucleare invizibile într-o demonstrație de forță. Mai multe aeronave B-2 Spirits, păstrate doar pentru „cele mai importante misiuni”, sunt „pregătite să execute un atac global oricând și oriunde”, a avertizat US Air Force.

B-2 Spirit este un bombardier greu cu roluri multiple, capabil să transporte focoase convenționale, dar și nucleare, scrie The Sun. Avioanele zboară cu 1.000 km/h și sunt proiectate pentru a fi invizibile pentru radare, fiind cele mai scumpe din lume. Costul lor ajunge la 1,5 miliarde de dolari fiecare.

Avionul cu doi piloți are o rază de acțiune fără combustibil de 6.000 de mile și este construit special pentru misiuni intercontinentale.

În timp ce tensiunile au crescut în spirală la începutul acestei săptămâni, între Israelul și Iran, SUA își testau bombardierele stealth. Aeronavele au fost adunate în cadrul exercițiului de antrenament „Spirit Vigilance”, care se concentrează pe creșterea gradului de pregătire a aviatorilor pentru a îndeplini o misiune de bombardament stealth

Related posts

USL castiga zdrobitor Capitala! VEZI CINE SUNT CANDIDATII DIN BUCURESTI SI ILFOV CARE VOR CASTIGA ALEGERILE

Asaftei Bogdan

Serghei Lavrov: Rusia e pregătită pentru negocieri de pace, dar nu încetăm lupta

econtext

În perioada 8-23 iulie, iubitorii de mașini de lux clasice sunt așteptați la o expoziție organizată în incinta Mega Mall București

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix