10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Războiul din Ucraina, ziua 702. Rusia recurge la noi tactici în atacurile cu drone

Rusia recurge la noi tactici de utilizare a dronelor și pregătește noi atacuri puternice asupra Ucrainei – potrivit purtătoarei de cuvânt a Forțelor de Apărare „Sud”, Natalia Humeniuk. Aceasta a declarat, joi, că, în timpul atacului de noapte de trecută, în zona sudică, ruşii au recurs la „trucuri tactice”.

Rusia a recurs la trecerea joasă a dronelor peste apă, făcându-le cât mai greu de depistat de mijloacele de apărare aeriană și au intrat, practic, prin zonele rezidențiale, deși au vizat și zone industriale. Aceasta este o căutare de noi tactici, pentru a planifica viitoare acțiuni puternice” – a afirmat Humeniuk. Anterior, Forţele de Apărare din sudul Ucrainei au raportat că şase persoane au fost rănite la Odesa, în urma unor atacuri cu drone lansate de ruşi miercuri seară şi noaptea trecută.

Rusia

„Forțele ruse au atacat regiunile de sud ale Ucrainei cu drone Shahed-131/136, lansate în două valuri. Lovitura principală a vizat Odesa, unde șase persoane au fost rănite” – se arată în comunicat. Potrivit armatei ucrainene, forțele de apărare aeriană au reușit să doboare 11 drone kamikaze: 10 – în regiunea Odesa şi 1 – în regiunea Mikolaiv.

Rusia a trecut la trucuri tactice, deja testate

„Inamicul a recurs la trucuri tactice deja testate: a venit dinspre mare la altitudini joase, recurgând la manevre complexe. Din păcate, dronele lovite au mers spre zone rezidențiale, urmând o traiectorie inerțială. Una dintre ele a lovit o clădire cu mai multe etaje parțial locuită, provocând un incendiu, în cartierul Hagibei al Odesei. Mai multe apartamente au fost avariate, iar o persoană a fost rănită” – au precizat Forţele de Apărare „Sud”.

Rusia

O altă dronă lovită de apărarea antiaeriană ucraineană a căzut pe acoperișul unei clădiri rezidențiale cu două etaje din cartierul Primorsk al orașului Odesa. Încă o dronă a căzut în aceeași zonă rezidențială, lângă un bloc de locuințe avariat în atacul anterior. Valul de explozie a deteriorat geamurile clădirilor din jur, un autoturism parcat în curte a luat foc, iar alte câteva mașini au fost avariate.

Patru persoane au fost rănite, iar un alt civil rănit a fost scos de salvatori de sub dărâmături. „Din păcate, loviturile nu puteau fi evitate. Inamicul a vizat depozitul unei fabrici de mobilă din cartierul industrial al Odesei. Un incendiu puternic a izbucnit din cauza unei cantități mari de substanțe inflamabile” – se arată în mesaj. (Traducerea-Rador)

Related posts

SUA anunță că intenționează să trimită un nou tip de muniție în Ucraina. „Luarea unei astfel de decizii este în curs”

econtext

Emmanuel Macron cere mai multă fermitate din partea aliaților ucraineni: „Va fi potrivit să nu fim laşi”

econtext

Forțele ucrainene folosesc obuziere vechi de peste 30 de ani și drone scoase la imprimantă 3D

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More