23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Răzbunare pentru Prigojin. Mercenarii Wagner, alături de Ucraina!

Un grup pro-Kiev din Rusia îndeamnă pe  mercenari Wagner să se răzbune pentru moartea lui Prigojin și să treacă astfel de partea Ucrainei.

Gruparea pro-Kiev din Rusia a făcut un apel către membrii grupului de mercenari Wagner să schimbe partea și să se alăture lor. Totul, în scopul răzbunării pentru moartea fondatorului Wagner, Evgheni Prigojin, și a comandantului lor, Dmitri Utkin.

Gruparea luptă în rândul forțelor ucrainene.

Gruparea pro-Kiev speră să-i provoace pe mercenarii Wagner

Conform autorității de aviație din Rusia, Evgheni Prigojin, Dmitri Utkin și alte opt persoane se aflau la bordul unui avion privat. Acesta s-a prăbușit miercuri în nordul Moscovei. Nimeni nu a supraviețuit accidentului.

„Acum vă confruntaţi cu o alegere serioasă – puteţi sta într-o boxă a ministerului rus al apărării şi puteţi servi drept câini de pază pentru executanţii comandanţilor voştri sau vă puteţi răzbuna”, a declarat comandantul Corpului Voluntarilor Ruşi Denis Kapustin într-un mesaj video transmis joi seară.

„Pentru a vă răzbuna, trebuie să treceţi de partea Ucrainei”, a spus comandantul.

Accidentul a avut loc la două luni după ce Evgheni Prigojin și mercenarii din grupul Wagner au orchestrat o revoltă împotriva Rusiei. Atunci au preluat controlul asupra orașului Rostov din sud și înaintând către Moscova.

Rusia a inițiat o anchetă cu privire la prăbușire, însă este puțin probabil ca rezultatul acesteia să schimbe opinia generală răspândită. Conform acesteia, moartea lui Prigojin a fost un act de răzbunare pentru rolul său în organizarea revoltei, scrie Reuters.

Evgheni Prigojin și Vladimir PutinHackerii au obținut mai multe fișiere ale Wagner

Wagner

SUA nu are dovezi despre racheta ce ar fi lovit avionul lui Prigojin

Reuters citase anterior doi oficiali americani, joi, afirmând că cel mai probabil un rachetă sol-aer a lovit avionul. Mai târziu, Pentagonul a declarat că nu are dovezi care să susțină această afirmație.

După 24 de ore de tăcere, președintele rus Vladimir Putin a prezentat „condoleanțe sincere” familiilor celor zece persoane. El l-a lăudat pe Prigojin ca „un om de afaceri talentat”.

Comandantul RVC, Kapustin, a fondat grupul armat acum un an. RVC luptă de partea ucraineană și a declarat că se află în spatele mai multor atacuri militare asupra regiunilor de graniță ruse.

Related posts

Joe Biden, investiție majoră pentru a-l învinge pe Donald Trump. Ultimele scenarii pentru președinția SUA

econtext

Noi sancțiuni UE împotriva Rusiei. E vizată piaţa diamantelor şi a gazului natural lichefiat

econtext

Al III-lea Război Mondial va porni de la un aliat al Rusiei. Racheta poate lovi Europa de Est

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix