19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rebeliunea Wagner, înfrângere amară pentru Putin. FSB a închis dosarul pe numele lui Evgheni Prigojin

Evgheni Prigojin, liderul grupului Wagner, a fost eliberat de acuzațiile din dosarul întocmit de FSB. Această decizie a fost anunțată marți de Centrul pentru Relații Publice (DSP) al FSB din Federația Rusă.

În weekend, șeful Wagner afirma că mercenarii săi se îndreaptă spre Moscova pentru a prelua controlul armatei. Ulterior, Oficiali locali ruşi au afirmat că un convoi militar se afla pe principala autostradă care leagă partea sudică a Rusiei europene, care se învecinează cu Ucraina, de Moscova şi i-au avertizat pe locuitori să o evite.

Numai că rebeliunea nu a durat mult, iar Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, a publicat o nouă înregistrare audio, sâmbătă, susţinând că forţele sale se întorc din marşul spre Moscova.

„Realizând toată responsabilitatea pentru faptul că se va vărsa sânge rusesc, întoarcem coloanele noastre şi plecăm în direcţia opusă”, a afirmat el.

Evgheni Prigojin scapă de acuzații după rebeliune

„În timpul investigării cazului penal inițiat de Departamentul de Investigații al FSB al Federației Ruse la 23 iunie în temeiul articolului 279 din Codul penal al Federației Ruse cu privire la o rebeliune armată, a fost stabilit că participanții săi la 24 iunie au oprit acțiunile care vizează direct comiterea unei infracțiuni.

Având în vedere acest lucru și alte circumstanțe relevante pentru anchetă, autoritatea de anchetă a emis pe 27 iunie o decizie de încetare a cauzei penale”, a declarat departamentul DSP al FSB.

Mercenarii grupului Wagner și familiile lor sunt indignați de decizia lui Prigojin de a întrerupe marșul spre Moscova și de a se retrage din orașul capturat Rostov. „Nenorocitul ăsta chelios a distrus grupul Wagner cu mâna lui. Și a tras țeapă oricui a putut”, a scris pe Telegram un pretins membru al grupului Wagner, cu 200.000 de urmăritori. „A fost o revoltă fără sens”, a adăugat el.

Unde se află acum Evgheni Prigojin

Evgheni Prigojin și trupele sale au primit aplauze în timp ce se retrăgeau din Rostov pe Don. Trupele Wagner s-au întors între timp în taberele lor de campanie din Ucraina, unde au luptat alături de soldații ruși.

Kremlinul a anunţat un acord prin care șeful grupului de mercenari ruși, Evgheni Prigojin, se va muta în Belarus și nu va fi urmărit penal după ce a ordonat trupelor să mărșăluiască spre Moscova.

Related posts

Armata lui Putin refuză să adune cadavrele soldaților morți în Ucraina. Motivul acestei decizii

econtext

Restauratie sau eliminarea incompetentilor? Ponta a ciuruit doi directori pe zi de cand a fost numit premier. Vezi lista celor demisi

Asaftei Bogdan

Zelenski, la un an de când forțele ruse s-au retras de pe Insula Şerpilor: “Suntem mult mai puternici decât crede oricine”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix