16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rebeliunea Wagner. Prigojin, înșelat de Putin. Kremlinul nu se ține de promisiuni

Procurorii ruşi continuă urmărirea penală pentru rebeliune armată pe numele lui Evgheni Prigojin, în pofida promisiunilor oferite de Kremlin şi preşedintele belarus, Alexandr Lukaşenko. Informaţia a fost confirmată pentru agenţia de presă pro-Kremlin TASS de Procuratura Generală a Federaţiei Ruse.

Dosarul penal împotriva lui Prgojin, pe mâna FSB-lui

„Cercetările în dosarul penal pe numele lui fondatorului Wagner, Evgheni Prigojin nu au fost întrerupte şi sunt efectuate de Serviciul Federal de Informaţii (FSB)”, scrie TASS cu referinţă la Procuratura Generală a Rusiei.

Şi publicaţia rusă Kommersant scrie că anchetatorii FSB continuă să investigheze dosarul penal de organizare a unei rebeliuni armate (articolul 279 din Codul penal al Federației Ruse), principalul învinuit fiind Evgheni Prigojin.

Publicaţia mai precizează, cu referinţă la surse din Procuratura Generală a Rusiei, că decizia de a începe dosarul penal „nu a fost încă anulată” şi că „a trecut prea puțin timp” pentru a lua o altă decizie.

Cuvântul lui Lukaşenko, nerespecat de Kremlin?

Amintim că, pe 24 iunie, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a spus că procurorii vor renunţa la dosarul penal pe numele lui Prigojin şi că acesta urmează să se mute în Belarus.

La această înţelegere au ajuns Lukaşenko cu Prigojin în urma negocierilor de sâmbătă, în urma cărora şeful de la Wagner a renunţat la „marşul dreptăţii” după ce mercenarii săi au ajuns la o distanţă de 200 de km de la Moscova.

Dosarul penal pe numele lui Prigojin a fost pornit pe 23 iunie. În noaptea de 24 iunie, mercenarii au intrat în Rostov-pe-Don, după care unii dintre ei au plecat într-un „marș” la Moscova. În seara aceleiași zile, după negocieri cu Alexandr Lukașenko, fondatorul PMC Wagner a spus că luptătorii săi „pleacă în direcția opusă, la taberele de câmp, conform planului”.

Related posts

Vladimir Putin i-a păcălit pe toți! Ce s-a întâmplat cu președintele Rusiei

econtext

S-a realizat cea mai mare tranzacție cu terenuri din București! Este noua atracție a investitorilor imobiliari!

Cazaban Emilia

Analiza! Pe cine avantajeaza reorganizarea Romaniei. Cine va castiga alegerile! Ce partide ar putea iesi din istorie!

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix