33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Recalcularea pensiei, pentru toți românii. Ministrul Muncii anunță cum se vor schimba veniturile

Ministrul Muncii a respins speculațiile conform cărora recalcularea pensiei va avea loc doar pentru anumite persoane și a afirmat că fiecare pensionar va beneficia de acest proces

Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu a subliniat că deciziile de recalculare vor fi emise în perioada iunie-iulie, astfel încât pensionarii să poată beneficia de pensiile mărite începând cu luna septembrie.

Ea a subliniat că, în cazul în care recalcularea pensiei duce la o sumă mai mică, se va menține nivelul de plată cel mai avantajos pentru pensionar.

Recalcularea pensiei se va face pentru toți beneficiarii

Simona Bucura-Oprescu a explicat încă o dată faptul că recalcularea pensiei se va face până în toamnă, astfel încât toți pensionarii să-și primească pensiile mărite odată cu luna septembrie.

„Cu legea 360/2023 am fost pe zis și făcut. Pensiile românilor vor fi recal­culate la timp, estimările noastre sunt că, în iunie-iulie, vom emite deciziile de recal­culare. Toți românii își vor primi deciziile cu pensiile recal­culate, toate pensiile vor fi recal­culate. Absolut toate se vor recal­cula.

În septembrie, românii își vor primi pensiile majorate ca urmare a recal­culării. Se menține în calcul cuantumul cel mai favorabil și astfel de atingem cea mai importantă dintre ținte, de a aduce echitate în interiorul sistemului public de pensii. Astfel că, indiferent, pe ce lege ai ieșit, pentru contribuții egale și muncă egală vei beneficia de o pensie egală.

În orice act normativ avem acest drept dar veți vedea că legea este o lege bună, care îi va mulțumi pe români”, a dat asigurări ministrul Muncii, referindu-se la recalcularea pensiei.

Ministrul Muncii

Românii pot duce în continuare documente doveditoare pentru recalculare

Ministrul a adus în discuție și documentele necesare pe care pensionarii trebuie să le prezinte la Casele de Pensii pentru recalcularea pensiei. Una dintre principalele provocări o întâmpină pensionarii care au fost angajați la companii care acum nu mai sunt în activitate.

În situația în care aceștia reușesc să obțină documentele din arhive, se confruntă cu costuri semnificative pentru obținerea acestora.

Ministrul Muncii

„Am făcut o lege bună care să le permită românilor încă șase luni, începând de la 1 septembrie, să aducă aceste documente necesare recalculării. Faptul că am recunoscut dreptul, acum noi nu avem în acest moment dovezi pentru acest drept, de aceea pensionarii trebuie să aducă acele documente.

Problema este generată de angajatorii care acum nu mai sunt în stare de funcționare, care și-au închis activitatea și ale căror arhive au fost preluate de prestatorii privați”, a clarificat ministrul.

Conform declarațiilor sale, pentru pensionarii care au fost activi înainte de anul 2001, obținerea tuturor actelor doveditoare ale veniturilor pentru care au fost plătite contribuții către stat nu este o sarcină simplă. Mai ales că acestea îi pot ajuta la recalcularea pensiei, potrivit româniatv.net.

Related posts

Un supermarket vine în România să concureze Mega Image. Cât costă un ou Kinder, o Cola, o bere

econtext

Sunt disponibile 1.000 de locuri la diferite cursuri gratuite pentru copiii din Sectorul 6 al Capitalei

econtext

Un ciclon polar lovește România. Va fi extrem de frig de Crăciun

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix