28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Record de participare sâmbătă la Bucharest Pride 2023. Peste 25.000 de persoane au luat la pas traseul Calea Victoriei – Bd. Națiunile Unite – Bd. Libertății – Parcul Izvor

Sâmbătă, membri ai comunității LGBTQIA+ din România, alături de susținători și apropiați, au participat la Bucharest Pride 2023, organizat de Asociația ACCEPT, stabilind un record de participare pentru acest marș. Peste 25.000 de persoane s-au alăturat evenimentului și au străbătut traseul Calea Victoriei – Bd. Națiunile Unite – Bd. Libertății – Parcul Izvor pentru a sărbători identitatea lor și pentru a cere drepturi egale cu ale celorlalte persoane.

În cadrul Bucharest Pride 2023, cu sloganul „Visible love. Visible families”, s-a evocat sentimentul de familie și dreptul de a avea o familie recunoscută și protejată de statul român, indiferent de genul și orientarea sexuală a membrilor acesteia. Evenimentul a devenit cel mai mare din țară dedicat comunității LGBTQIA+.

Pe de altă parte, Asociația Noua Dreaptă a organizat o contramanifestație numită „Marșul normalității”, la care au participat doar 150 de persoane.

Bucharest Pride 2023 a început pe Calea Victoriei, la ora 17:00, și a continuat pe traseul Calea Victoriei – Pod Naţiunile Unite – Bd. Naţiunile Unite – traversare Bd. Libertăţii – alveola Parc Izvor – Parc Izvor, conform paginii de Facebook a evenimentului.

Participanții la marș au adus cu ei postere, pancarte sau bannere, pe care erau scrise mesaje precum „Fricile voastre = cenzură ca politică de stat”, „România Educată, nu Discriminată”, „Fără Legi Homofobe și Transfobe în Parlament”, „Ne dați Umilire, noi vă dăm Rezistență”, „LOVE HAS NO GENDER”, conform Digi24.

Pe de altă parte, Asociația Noua Dreaptă a organizat și în acest an „Marșul pentru normalitate”, o contramanifestație în opoziție la Bucharest Pride, eveniment care promovează „familia naturală, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie”. Marșul a avut loc sâmbătă, începând cu ora 13:00, și s-a desfășurat pe traseul Piața Romană – Piața Universității – Piața Unirii – Patriarhia Română.

Organizatorii au precizat că acest marș a avut și caracter de protest față de „parada homosexualilor, o manifestare cu caracter obscen și provocator care promovează în fiecare an ideea legalizării parteneriatelor, căsătoriilor și adopțiilor homosexuale”. În ciuda acestui fapt, marșul organizat de Asociația Noua Dreaptă a reunit doar 150 de persoane.

Related posts

SUA i-a convins pe austrieci să lase România în Schengen

econtext

Cine este preotul care s-a sinucis la metrou și ce l-a determiant să se arunce în fața trenului

econtext

Ana Morodan, codamnată la închisoare! Decizia luată chiar acum de judecători

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix