România va încălța armata Austriei, fapt care a stârnit supărarea unei părți a populației. Prețul unui bocanc este de 140 de euro, după cum a scris presa austriacă.
România încalță armata Austriei, fapt care a stârnit supărarea unei părți a populației, care s-a exprimat zgomotos pe rețelele de socializare. Prețul unui bocanc este de 140 de euro, după cum a scris express.
Forțele armate austriece primesc noi cizme de teren. Deși noul model a fost dezvoltat în Austria, acesta este produs în România. Iar acest lucru stârnește în prezent agitație în mediul online, potrivit sursei mai sus menționate.
Refuzată în Schengen, România încalță armata Austriei și supără populația.
Ministrul Apărării, Klaudia Tanner (53 de ani), le-a prezentat soldaților austrieci noile lor cizme de luptă. Au fost comandate 35.000 de perechi de cizme de luptă pentru anii 2023-2025. Noul model va „crește performanța și pregătirea operațională a armatei”, a anunțat Tanner.
Cizmele sunt concepute pentru a stăpâni în mod optim toate provocările – atât vara, cât și iarna. Noile cizme de luptă vor avea, de asemenea, un aspect complet nou, renunțând la vechea culoare neagră.
A fost aleasă culoarea bej pentru a se asorta cu uniforma, iar acest lucru a stârnit supărarea foștilor militari.
Într-o postare pe Twittwer cineva spune că: „Îmi amintesc foarte bine cum curățam cizmele acum 30 de ani. Când mă gândesc, îmi imaginez că trebuie să curăț o cizmă din piele de culoare deschisă. Oare nu mai este important luciul de protecție? Sau cizmele pot fi purtate doar pe vreme frumoasă?”
Ziariștii spun că ideea bocancilor de soldat a fost dezvoltată în Austria. O companie austriacă, RUKAPOL, produce, de asemenea, produsul. dar nu în această țară, ci în România, din motive de costuri. Se spune că o pereche costă 140 de euro.
A existat o licitație la nivelul UE, a confirmat purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate, Michael Bauer, pe X (Twitter). Nicio companie nu ar fi produs pantoful în această cantitate și la acest preț în Austria.
Dincolo de aspect, mai este o critică adusă de multă lume: o instituție națională ar fi trebuit primească produse fabricate în propria țară, adică în Austria. Acest tip de mesaj a fost des întâlnit tot pe twitter.