28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Regimul Putin lansează noi provocări pentru Chișinău, prin Lavrov

Ministrul Afacerilor Externe al regimului Putin, Serghei Lavrov, a acuzat autoritățile de la Chișinău că ar încerca să transforme regiunea transnistreană într-un „focar de tensiune”.

Regimul Putin, nemulțumit de Referendumul pentru UE 

Lavrov susține că în Republica Moldova ar exista discuții despre „suprimarea” militară a Transnistriei. El a lansat aceste acuzații într-un interviu cu Margarita Simonian, o cunoscută propagandistă a regimului Putin, din 19 aprilie.

Lavrov s-a referit la Găgăuzia și Transnistria unde le-ar fi încălcate drepturile locuitorilor cu o atitudine pozitivă față de regimul Putin și invazia din Ucraina.

„Dacă vor desfășura referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană, știți că Găgăuzia a spus deja că nu se vor supune acestui referendum. Mai ales că acolo sunt privați de drepturi doar pentru astfel de declarații: „Haideți nu în Uniunea Europeană. Haideți să căutăm modalități pentru relații cu Federația Rusă, ca să prietenim cu toți vecinii”. Ei sunt privați de subvențiile de la buget, care li se cuvin prin lege. Același lucru se face și în Transnistria”, a susținut Serghei Lavrov.

Putin

Lavrov lansează scenarii aberante

„Ei vor să facă din Transnistria un focar de tensiune. Se vorbește despre faptul că ar trebui suprimată militar această entitate și Rusia să sufere încă o înfrângere strategică”, a mai acuzat propagandistul rus aflat în fruntea diplomației regimului Putin.

„Dar tot nu au nicio perspectivă. Iar cei care cu pașapoarte străine conduc țările din care ar proveni, nu cred că acești oameni vor fi susținuți pentru mult timp de acele forțe care încearcă să obțină ceva pentru ei înșiși”, a mai insinuat Lavorv

Cum răspunde Chișinăul propagandei lui Lavrov

În replică, Biroul politici de reintegrare a declarat că poziția Chișinăului rămâne aceeași: soluționarea diferendului transnistrean poate avea loc „exclusiv” pe cale pașnică, prin dialog, potrivit NewsMaker.

„Poziția Chișinăului rămâne aceiași – reglementarea conflictului transnistrean poate avea loc exclusiv pe cale pașnică, la masa de dialog și cu reintegrarea plenară a raioanelor de est ale țării în spațiile unice ale Republicii Moldova, în frontierele recunoscute de comunitatea internațională”, se arată în răspunsul Biroului.

Ministerul Afacerilor Externe nu a comentat, deocamdată, acuzațiile lansate de Kremlin.

Related posts

Războiul din Ucraina aduce „Schengenul militar“ în Europa

econtext

Război în Israel, ziua 95. Raport al serviciilor de informații militare americane

econtext

Un general american îl compară pe Donald Trump cu un mafiot: „Este absolut pregătit să abandoneze Europa”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix