33.4 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Reîncep lucrările la Cinematograful Favorit din Sectorul 6

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că lucrările la Cinematograful Favorit din sectorul 6 vor fi reluate, după ce șantierul a fost deblocat. Obiectivul este să se transforme cinematograful într-un spațiu cultural activ, în care vor avea loc spectacole, activități culturale, cursuri de dans, pictură și alte evenimente.

Pe perioada în care lucrările au fost suspendate, Cinematograful Favorit a fost ținut în conservare, pentru a fi protejat și menținut în condiții optime.

Primarul a subliniat că reabilitarea și modernizarea acestui cinematograf are ca scop revitalizarea vieții culturale în sector și oferirea de noi oportunități pentru comunitate. Astfel, Cinematograful Favorit va redeveni un loc atrăgător pentru locuitorii din zonă, unde se pot desfășura diverse activități culturale și artistice.

Faptul că am organizat o nouă licitație pentru lucrări a durat un an, dar dacă mergeam în justiție, dura mai mult și tot nu o scoteam la capăt. A durat pentru ca sunt mii de “P”-uri, cum le numesc colegii mei, adică mii de poziții în caietul de sarcini pentru care comisia de evaluare a trebuit să verifice calitatea și cantitatea pentru fiecare scaun în parte, șurub, sac de ciment, element de gresie sau mobilier, structuri, fiecare echipament fiecare fir de orice, fiecare scândură etc.

Primarul a menționat că o serie de elemente similare au fost verificate de mai multe ori în ofertele primite:

Înainte de asta am făcut evaluări și expertize pentru a știi exact unde oprim lucrările și cum le lăsăm în conservare.
Vă mulțumesc pentru întelegere și așteptare! Si le multumesc cetățenilor din Iniţiativa Favorit pentru monitorizarea constanta a situației și pentru atitudinea asertivă!

Primăria Sectorului 6 a comunicat pe pagina de Facebook că lucrările la Cinematograful Favorit vor avea o durată de 24 de luni, începând din data de marți, 25 iulie.

Cinematograful Favorit va fi redat comunității ca un loc polivalent pentru desfășurarea următoarelor activități:

  • Spectacole;
  • Evenimente culturale;
  • Cursuri de teatru, dans și pictură;
  • Proiecții ale transmisiunilor sportive importante.

În trecut, Cinematograful Favorit a fost unul dintre cele mai mari din București, cu aproximativ 944 de spectatori zilnici, situându-se imediat după Cinematograful Patria, în perioada comunistă.

După închiderea sa în anul 2000, Primăria Sectorului 6 a reluat acum lucrările pentru a-l transforma într-un spațiu modern și funcțional, dotat cu:

  • Cinematograf 3D;
  • Sală de spectacole multifuncțională cu o capacitate de 706 locuri;
  • Două săli de dans și balet cu o suprafață de 150 metri pătrați fiecare;
  • Bibliotecă publică;
  • Spațiu pentru vernisaje în holul de la parter.

În august 2022, Primăria Sectorului 6 a reluat atribuirea contractului pentru continuarea lucrărilor la Cinematograful Favorit, după ce primul contract cu firma inițială a fost reziliat din cauza solicitării acesteia de actualizare a prețurilor din contract, ca urmare a creșterii costurilor materialelor. Noua evaluare a condus la inițierea unei noi proceduri de atribuire a contractului pentru finalizarea proiectului, pentru a nu lăsa lucrarea nefinalizată. Iată ce se precizează în anunțul de participare, conform Profit.ro.

Proiectul Centrul Cultural European Favorit își propune realizarea unui obiect reprezentativ pentru zonă, având în vedere că de-a lungul timpului Cinema Favorit a căpătat o anumită notorietate. Volumul trebuie sa aibă personalitate, valoare de “icon” pentru zonă, să reprezinte un centru cultural pentru cartierul Drumul Taberei.
Clădirea rezultată în urma consolidării, extinderii și modernizării va reprezenta un punct de reper atât la nivelul zonei cât și la nivel urban. Obiectivul proiectului este realizarea unui spațiu cultural destinat tinerilor, în scopul stimulării aptitudinilor creatoare, în scopul dezvoltării și valorificării unei relații directe între limbaje și mijloace artistice diferite. În același timp, se urmărește promovarea identităților culturale în context european și a formelor de comunicare între public și artist.

Related posts

Un accident grav a avut loc în această dimineață pe DN1 București – Ploiești, în localitatea Otopeni

econtext

Ursula von der Leyen rămâne fără rival: acesta ar putea fi mandatul 2.0 al „hiperliderului” UE

econtext

Putin, dezamăgit că Transnistria nu a cerut explicit anexarea. Rusia dă vina pe România

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix